BAE ORDUSUNDAN BİR PİLOT SİYONİST REJİMİN ULUSAL GÜVENLİK KOLEJİ'NE KATILDI

Birleşik Arap Emirlikleri ordusundan bir pilot subayın işgal rejiminin Ulusal Güvenlik Koleji'ne katıldığı belirtildi. İsrail ordusu tarihinde, ilk defa bir Arap subayın söz konusu koleje katıldığı bildirildi. 

Görüntülenme: 609 Tarih: 29 Haziran 2022 13:59
BAE ORDUSUNDAN BİR PİLOT SİYONİST REJİMİN ULUSAL GÜVENLİK KOLEJİ'NE KATILDI

Siyonist İsrail resmi radyosu, İsrail ordusu tarihinde bir ilk olarak, Birleşik Arap Emirlikleri ordusundan bir pilot subayın işgal rejiminin Ulusal Güvenlik Koleji'ne katıldığını açıkladı.

Radyo, işgal rejiminde ilk kez bir Arap subayının Ulusal Güvenlik Koleji’nde eğitim alacağını ve önümüzdeki yıl içinde, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid tarafından kendisi için en yüksek askeri rütbelerin onaylanmasının ardından akademik kariyerine başlayacağını söyledi. Söz konusu haberde, BAE subayının İsrail kolejine kaydının Tel Aviv ile Abu Dabi arasındaki yakınlaşma, koordinasyon ve yakın güvenlik işbirliği bağlamında geliştiğini, buna göre iki ülke arasında askeri ittifak kurma çabalarıyla tutarlı olduğunu açıkladı.

Radyonun haberinde, üst düzey İsrailli bir güvenlik yetkilisinin, “BAE’den bir subayın İsrail Ulusal Güvenlik Koleji'ndeki çalışmaya katılmasının sembolik önemine ek olarak güvenlik ve bölgesel işbirliği için de önemlidir” dediği aktarıldı.

Siyonist yetkili, söz konusu pilotun Amerikan akademik programı kapsamında yönetilen Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Ulusal Güvenlik Koleji’nden mezun olduğunu kaydetti. İsrail Ulusal Güvenlik Koleji, İsrail ordusunun üst düzey birliklerinin yanı sıra güvenlik birimleri, istihbarat ve hükümette üst düzey liderlik ve idari pozisyonları idare edecek şekilde eğitme ve nitelikli hale getirme konusunda uzmanlaştırma eğitimi vermesiyle biliniyor. Kolejdeki eğitim süresi 10 ay olup siyaset bilimi alanında yüksek lisans derecesine tekabül ediyor. Aylarca süren yoğun çalışma, aynı zamanda, kolej öğrencilerinin güvenlik ve diplomasi konularını inceledikleri bir program ve yeterlik kurslarını da içeriyor. Kolej öğrencileri ayrıca işgal rejiminin politika ve ulusal güvenlik uzmanlarıyla toplantılar, oturumlar ve tartışmalar yoluyla “İsrail ulusal güvenlik sorunları” üzerine araştırmalar hazırlıyor. Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Hindistan, İtalya, İngiltere ve Yunanistan da dahil olmak üzere yabancı ülkelerden onlarca erkek ve kız öğrenci, İsrail Ulusal Güvenlik Koleji’nde her yıl eğitim görüyor.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar