ABD RİYAD KONFERANSI İLE SİYONİST İSRAİL'İ DESTEKLEMEK İSTİYOR

Irak Fetih Koalisyonu üyelerinden birisi ABD- Suudi toplantısının her iki tarafından aldığı yenilgiler ardından düzenleneceğine dikkat çektiği açıklamasında, asıl amacının Siyonist rejime destek olan söz konusu toplantı konusunda uyarıda bulundu. 

Görüntülenme: 612 Tarih: 28 Haziran 2022 10:28
ABD RİYAD KONFERANSI İLE SİYONİST İSRAİL'İ DESTEKLEMEK İSTİYOR

Suudi Arabistan'ın Resmi haber ajansı geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden'in 15-16 Temmuz'da Riyad'ı ziyaret etmeyi planladığını ve bu planla eş zamanlı olarak Suudi Arabistan kralının Fars Körfezi İşbirliği konseyine üye ülkelerin liderleri ile görüşme gerçekleştireceğini duyurdu.

Bu bağlamda Siyonist rejim medyası ve bazı diğer kaynaklar da Tel Aviv ile Riyad arasında resmi bir güvenlik forumu kurulduğunu duyurdu.

El-Malume haber sitesinin bildirdiğine göre Irak Fetih Koalisyonu üyelerinden Ayed El-Helali yaptığı açıklamada, ABD'nin Riyad konferansının düzenlenmesiyle Siyonist rejimi destekleme doğrultusunda Batı Asya'da kirli bir siyaseti yönlendirdiğini belirtti.

El-Hilali, "ABD, ekonomik yaptırımlar uygulayarak İran'la yüzleşmeyi başaramaması ardından İran'a karşı bir Arap NATO'su kurarak Batı Asya'daki denklemi bozmaya çalışıyor."diye kaydetti.

Fetih koalisyonunun üyesi, Arap koalisyonunun 8 yıl boyunca dayattıkları savaşa rağmen Yemen'e bir karış bile nüfuz edemediğini ve bu yenilginin Washington'u öfkelendirdiğini, bu yüzden Riyad'da bir konferans düzenlenmesini istediğini kaydederek, "Başbakan Mustafa el-Kazımi'nin tarafsız bir yaklaşım benimsemeye devam edeceğini açıklamasına rağmen, Riyad'daki Suudi-ABD zirvesine olası katılımı endişe vericidir."dedi.

parstoday

Yorumlar