MUHAMMED BAKIRİ: 'SİYONİSTLERİN FARS KÖRFEZİ'NDEKİ VARLIĞINA TEPKİ GÖSTERİRİZ'

İran silahlı kuvvetleri genelkurmay başkanı Tümgeneral Muhammet Bakıri Pakistan ordusu kurmay başkanları ortak komitesi başkanı Nedim Rıza ile görüşmesinde Siyonistlerin Fars Körfezi'ndeki varlığına ilişkin de konuştu ve "Siyonist Rejim'in CENTCOM'a üyeliği ve teçhizatlarını yerleştirmeleri, tatbikatlara katılmalarını bölgesel tehdit olarak görüp buna tepki gösteririz. " dedi. 

Görüntülenme: 635 Tarih: 28 Haziran 2022 23:54
MUHAMMED BAKIRİ: 'SİYONİSTLERİN FARS KÖRFEZİ'NDEKİ VARLIĞINA TEPKİ GÖSTERİRİZ'

Tümgeneral Bakıri "İran İslam Cumhuriyeti'nin komşularıyla ilişkilerin geliştirilmesine yönelik yaklaşımı özel bir bakış açısına sahip ve bu önemli konu yeni hükümette güçlendirildi ve gelişiyor." dedi.

Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı şöyle devam etti: "Son yıllarda İran ve Pakistan arasındaki askeri ilişkiler önemli ölçüde gelişti, bu da iki ülkenin ekonomik kalkınmasında da etkili olan güvenlik ve etkinlik sağladı."

Tümgeneral Bakıri "İran İslam Cumhuriyeti ve Pakistan'ın bulunduğu bölge çok önemli ve hassas.Son olaylar ve gelişmeler  ise bölgede müdahalelere yol açmıştır. Bu müdahalecilerinin başında Siyonist rejimi de yer alıyor." dedi. 

Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı, ABD ve Siyonist rejimin bölgeye yönelik müdahalelerine ilişkin şunları söyledi: "Suriye ve Irak dahil olmak üzere bölge ülkelerind terör ve tekfirci gruplar oluşturmak suretiyle ülkelerin hakimiyetlerini düşürmek ve tahakküm kurmak istediler. "

tesnim

Yorumlar