GENERAL HÜSEYİN SELAMİ'DEN SİYONİST İSRAİL İLE NORMALLEŞEN İSLAM ÜLKELERİNE TEPKİ

İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Komutanı, Pakistan Genelkurmay Başkanları Ortak Komitesi Başkanı General Nedim Rıza ile görüşmesinde konuştu. 

Görüntülenme: 548 Tarih: 28 Haziran 2022 12:40
GENERAL HÜSEYİN SELAMİ'DEN SİYONİST İSRAİL İLE NORMALLEŞEN İSLAM ÜLKELERİNE TEPKİ

İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami, "Siyonist Rejim kendini bile savunmaya gücü yetmiyor, tamamen politikasız bir rejime dönüşmüştür ancak burada önemli olan nokta bazı İslami ülkelerinin ona yaslanmaya çalışmasıdır." dedi. 
General Selami, bu görüşmede iki ülke arasındaki yakın ve köklü ilişkilere değinerek; "İki Müslüman milletiz. Allah'ımız, Kuran'ımız ve Peygamberimiz bizim bağlantı noktalarımız. Buna ilaveten zengin ortak kültürümüz de var.  Kardeşlik duygumuz söz konu. Bir taraftan da komşuyuz." 
General Selami bu görüşmede Siyonist Rejim'in İslam aleminin düşmanı olduğunu belirterek Amerikalıların da Siyonistlerin asıl dayanağı olduğunu vurguladı ve şöyle dedi: "Çocuk katili Siyonist Rejimle ilişkileri normalleştirmek bölge hakimleri için acı sonuçlar doğuracaktır. Burada sorulması gereken soru bazı İslami ülkelerinin kendini savunamayan bir rejime neden sırt dayamasıdır. Bunun hiçbir mantığı yoktur." 
Pakistanlı yetkili ise bu görüşmede iki ülke ve millet arasındaki ortaklıklara değinerek; "İslam alemindeki ihtilaflar ve tefrikalar Amerika ve Batı'nın planları yüzündendir. Amerikalılar yirmi yılın ardından Afganistan güvenliğini hiçe sayarak bu ülkeyi terk ettiler." dedi.

tesnim

Yorumlar