SİYONİST ÇETELER FİLİSTİNLİLERİN ARAZİLERİNİ GASP ETTİ

Bugün (28 Haziran Salı) İsrail işgal güçleri tarafından özel olarak korunan yahudi yerleşimcilerin oluşturduğu terör çetelerinin Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim şehrinin güneyindeki El-Hızır beldesinde Filistinlilere ait 10 dönüm araziyi gasp ettiği haber verildi. 

Görüntülenme: 636 Tarih: 28 Haziran 2022 23:40
SİYONİST ÇETELER FİLİSTİNLİLERİN ARAZİLERİNİ GASP ETTİ

Filistinli aktivist Ahmed Salah, yerleşimci çetelerin El-Hızır beldesindeki El-Meşru mıntıkasında Filistinli vatandaşlara ait arazilere el koyup hemen ekim yapmaya başladıklarını dile getirdi. 

Aktivist Salah, yerleşimci terör çetelerinin Efrat ve Um Muhaymidin yahudi yerleşim merkezlerinin hizasındaki bir araziye el koyduklarını hatırlatarak, böyle bir gasp gerçekleştirebilmelerinin bölgedeki diğer araziler açısından da tehdit oluşturduğuna dikkat çekti.

Diğer yandan işgal güçlerinin Beytlahim'in batısındaki Nehhalin kasabasında Muhammed Teysir Gayyaze'ye ait ve zirai amaçla kullanılan bir odayı yıktığı haber verildi. 

Bu arada El-Halil'in güneyindeki Et-Tevani köyünde işgal güçleri üç eve çalışmaların durdurulması yönünde ihtarda bulundu. 

El-Halil'in Güney Tepeleri ve Mesafir Yatta Topraklarının Korunması ve Direniş Komitesi Başkanı Fuad El-Amur, Muhammed Selman El-Amur, Halid Selman Cibr ve Munzir Hızır El-Amur'a Tevani köyündeki evlerinin ruhsatı olmadığı iddiasıyla bu evlerde faaliyeti durdurmaları üzere ihtar verdiğini söyledi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar