İHANET ZİRVESİ MANAMA'DA TOPLANIYOR

Necef (Nakab) Zirvesi olarak isimlendirilen işbirliği toplantısının hazırlık çalışmaları için İsrail, ABD ve bazı Arap ülkelerinden yetkililer dün (27 Haziran Pazartesi) Bahreyn'in başkenti Manama'da toplandı.  

Görüntülenme: 778 Tarih: 28 Haziran 2022 13:41
İHANET ZİRVESİ MANAMA'DA TOPLANIYOR

Siyonistlere ait Yediot Aharanoot gazetesinin yayınladığı habere göre İsrail, Bahreyn, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Fas Dış İşleri bakanlıklarından üst düzey yetkililer Yönetim Komitesi toplantısı için Manama'da bir araya geldi. 

Yönetim Komitesi'nin birinci oturumunun, İsrail işgal rejiminin Dış İşleri Bakanı Yair Lapid'in girişimiyle Necef (Nakab) Zirvesi'nin işgal rejiminin "ev sahipliği"nde geçtiğimiz Mart ayında düzenlenmesinden üç ay sonra gerçekleştirildiği belirtildi. 

Söz konusu gazete zikredilen devletlerin Dış İşleri bakanlarının düzenli ve sürekli çalışacak altı çalışma komitesi oluşturulması üzerinde ittifak ettiklerini belirtti. 

Gazetenin belirttiğine göre başkanlığını İsrail'in yaptığı Yönetim Komitesi de ortak çalışma grupları ve zikredilen devletler arasında işbirliğinin artırılması yönünde çalışmalar yapacak. Gazete İsrail işgal rejiminin Ürdün'ün de bu ittifaka girmesi beklentisi içinde olduğunu ifade etti. 

Necef Zirvesi Yönetim Komitesi'nin oturumları özellikle ABD Başkanı Joe Biden'in bölgeye düzenlemeyi planladığı ziyaret öncesinde gerçekleştiriliyor. Biden'ın 13-16 Temmuz tarihlerinde işgal rejimini, işgal altındaki Batı Şeria bölgesini ve Suudi Arabistan'ı kapsayacak bir ziyaret gerçekleştireceği ve bunun Biden'ın başkanlık koltuğuna oturmasından sonra bölgeye yapacağı ilk ziyaret olacağı belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar