HAMAS HEYETİ LÜBNAN TEMASLARINI SÜRDÜRÜYOR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin başkanlığındaki Hamas heyeti Lübnan ziyaretini ve bu ülkedeki görüşmelerini sürdürüyor.  

Görüntülenme: 735 Tarih: 27 Haziran 2022 10:26
HAMAS HEYETİ LÜBNAN TEMASLARINI SÜRDÜRÜYOR

Heyet bugün (27 Haziran Pazartesi) öğleden önce Filistin direniş hareketlerinin bazılarının genel sekreterleriyle ve Lübnan'da bulunan liderleriyle buluşma gerçekleştirdi. Heniyye'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre buluşmaya katılanlar Filistin'deki son gelişmeler hakkında genel değerlendirmelerde bulundular. Açıklamada, Filistinli liderlerin Mescidi Aksa'ya son dönemde yönelen tehditler üzerinde de özel olarak durdukları ifade edildi. 

Heniyye başkanlığındaki heyet bugünkü programı çerçevesinde Lübnan Meclisi Başkanı Nebih Berri'yi de makamında ziyaret etti. Heniyye görüşme sonrası yaptığı açıklamada işgalci İsrail'in tehditleri, özellikle de Lübnan'ın doğal gaz ve petrol başta olmak üzere muhtelif doğal servetlerini korsan yollarla gasp etme oyunları karşısında kardeş Lübnan halkıyla tam bir dayanışma içinde olduklarını dile getirdi. 

Hamas heyeti bugünkü programı çerçevesinde Lübnan Başbakanı Necib Mikati'yi de makamında ziyaret ederek Filistin davası, Kudüs ve Mescidi Aksa konusundaki son gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Heyet, Mikati ile görüşmesinde işgal rejiminin Kudüs'teki yahudileştirme faaliyetleri ve Mescidi Aksa açısından ciddi tehlike oluşturan paylaştırma planı hakkında bilgi verdi. 

Hamas heyetinin başkanı Heniyye, bu arada Mikati'yi yeni hükümeti kurmakla görevlendirilmesi münasebetiyle tebrik etti ve hükümet kurmada ve siyasi iktidarda kendisine başarılar diledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar