BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Dün (26 Haziran Pazar) akşam Batı Şeria'da yahudi yerleşimcilerin baskınlarından dolayı çatışmalar meydana geldi ve Filistinli vatandaşlar yerleşimcilerin baskınlarına karşı koydu. Bu arada Nablus ve Beytlahim'de Filistinli gençlerin yerleşimci terör çetelerinin arabalarını taşladığı haber verildi.  

Görüntülenme: 693 Tarih: 27 Haziran 2022 09:51
BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Nablus'un güneyindeki Za'tere kontrol noktası yakınında yerleşimci çetelerin araçlarından bazılarının Filistinli gençlerin taşlaması sebebiyle hasar gördüğü ifade edildi. 

İşgal güçleri Za'tere askeri kontrol noktasını Za'tere kasabası yakınında Yasuf köyünün arazileri üzerine kurdular. Bu kontrol noktasını Batı Şeria'nın kuzey kesimiyle orta kesimi arasındaki geçişi zorlaştırmak ve geçenleri sıkı bir denetlemeye tabi tutmak amacıyla kullanıyorlar. 

Nablus'un güneyindeki Madma köyünde de ahali Yitzhar yahudi yerleşim merkezinden gelen yerleşimci terör çetelerine engel oldu. Yerleşimci çetelerin güney taraftan köylülerin evlerine saldırdıkları ve bu yüzden geniş çaplı çatışmalar çıktığı ifade edildi. 

Beytlahim'in batısındaki Husan köyünde de yerleşimci terör çetelerinin köyü basması üzerine onlarla ahali arasında çatışmalar çıktı ve gençler terör çetelerinin arabalarını taşladı. 

Bu arada işgal güçlerinin Nablus-Cenin yoluna kurdukları bir askeri kontrol noktasında özgürleştirilmiş eski esirlerden olan 27 yaşındaki Yezin Mueyyid Es-Sa'di'yi gözaltına aldıkları haber verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar