İRAN'A YÖNELİK HAKSIZ YAPTIRIMLARIN KALKMA İHTİMALİ SİYONİSTLERİ KORKUTUYOR

İran ve Avrupa Birliği'nin dış politika şefi Joseph Borrell'in yaptırımları kaldırmak için müzakerelerin yeniden başlayacağını duyurması, Siyonist rejim İsrail'in korkusuna ve öfkesine neden oldu. 

Görüntülenme: 751 Tarih: 26 Haziran 2022 07:51
İRAN'A YÖNELİK HAKSIZ YAPTIRIMLARIN KALKMA İHTİMALİ SİYONİSTLERİ KORKUTUYOR

İRNA ajansına göre, siyonist rejim medyasından  Kanal 12, Cumartesi gecesi AB dış politika sorumlusu Joseph Borrell'in İran'ın nükleer müzakerelerinin yeniden başlaması olasılığına ilişkin açıklamalarının ardından İsrail olarak endişe duyduğunu duyurdu.

İsmi açıklanmayan bir Siyonist güvenlik yetkilisi, "Anlaşma mevcut haliyle imzalanırsa İsrail için çok kötü olacak.'' ifadesini kullandı. Sözkonusu  siyonist güvenlik yetkilisi, "Bu anlaşma önümüzdeki iki buçuk yıl içinde sona erecek ve İran'ın ekonomik olarak zenginleşmesini sağlayacak, bu da İran'ın Batı Asya'daki askeri kapasitesini artıracak" dedi.

Borrell düzenlediği basın toplantısında, "İran ve ABD doğrudan müzakere etmeyecek, ancak bir koordinatör tarafından yönetilen bir ekip diyaloğu kolaylaştıracak. İstişareler sayesinde müzakereler önümüzdeki günlerde devam edecek" dedi.

AB dış politika sorumlusu, sözlerinin bir başka bölümünde, İran-AB-ABD görüşmelerinin Viyana'da olmayacağını muhtemelen "Fars  Körfezi'ne daha yakın bir yerde"  gerçekleşeceğini söyledi.

Parstoday

Yorumlar