BATI ŞERİA'DA 12 FİLİSTİNLİ ESİR ALINDI

İşgal güçleri bu sabah (26 Haziran Pazar) erken saatlerde Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus ve Selfit vilayetlerinde 9 kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 610 Tarih: 26 Haziran 2022 15:06
BATI ŞERİA'DA 12 FİLİSTİNLİ ESİR ALINDI

Yerel kaynaklardan elde edinilen bilgiye göre, işgal güçleri Nablus’un güneyindeki Karyut köyüne baskın düzenledi ve bazı evlerde arama yaptı.
 

İşgal güçlerinin evlerde yaptığı aramalar sırasında eşyalara zarar verdiği ve ev sakinlerini sorguya çektiği ifade edildi.
 

İşgal güçlerinin Mutasım Muslih Bedevi, Ubade Ataullah Azim, Bera Abdunnasır Bedevi, Asil Alâ Avni Musa, Yeman Abdülfettah Azim ve Abdülfettah Emin Azim’i gözaltına aldığı ve Mutasım Muslih Bedevi’nin iki gün sonra düğünü olduğu öğrenildi.
 

İşgal güçleri Selfit vilayetinde de 55 yaşındaki Naim Harb ile 25 yaşındaki oğlu Firas’ı ve 24 yaşındaki Zeyd Hüsam Harb isimli genci İskaka köyündeki evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı ve her iki evde de arama yaptı.
 

İskaka köyünde gözaltına alınan üç kişinin geçtiğimiz Salı günü Yahudi yerleşimciler tarafından bıçaklanarak şehit edilen Ali Hasan Harb’in akrabaları olduğu kaydedildi.
 

İşgal güçleri Tulkerem vilayetinde ise Ayn Şems Kampı’na baskın düzenleyerek Mecd Ebu Atiyye isimli genç ile Udey Sami Zindik ve Ahmed Zindik isimli kardeşleri gözaltına aldı.
 

İşgal güçleri bu sabah ayrıca Beytlahim’e bağlı er-Reşayide köyünde Ömer Halef er-Reşayide’nin evine baskın düzenledi ve arama yaptı.
 

Esir Atiyye Asakir’in el-Asakir köyündeki evine baskın düzenleyen işgal güçlerinin Filistinli esirin ailesini yarın serbest bırakılacak oğulları için herhangi bir kutlama düzenlememesi yönünde uyardığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar