SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (26 Haziran Pazar) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 755 Tarih: 26 Haziran 2022 02:11
SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Yerel kaynaklar, onlarca Yahudi yerleşimcinin işgal polisi himayesinde ve küçük gruplar halinde el-Mağaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girdiğini, avlusunda ayin yaptığını ve kışkırtıcı hareketlerde bulunduğunu söyledi.
 

İşgal rejimi Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekan bakımından Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölme planları yaparken, Yahudi yerleşimciler söz konusu planların hayata geçirilmesine zemin hazırlamak için Cuma ve Cumartesi günleri hariç haftanın her günü Mescid-i Aksa’ya baskın düzenliyor.
 

Heykel örgütlerinin verilerine göre, geçen hafta Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınlara 569 Yahudi yerleşimci katıldı.
 

İşgal polisi, Yahudi yerleşimcilerin baskıları öncesinde Mescid-i Aksa’nın doğu kesimini boşaltarak murabıtların ve cemaatin yerleşimcilere yaklaşmalarına izin vermiyor.
 

İşgal hükümetinin teşvikiyle gerçekleşen baskınlar biri öğleden önce ve diğeri öğleden sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde yapılırken, Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına ve Yahudileştirme girişimlerine karşı koymak için Mescid-i Aksa’da nöbet tutma çağrıları da devam ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar