HAMAS'TAN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejiminin zindanlarında tuttuğu Filistinli esirlere uyguladığı baskı ve işkencelerin deşifre edilmesi çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 610 Tarih: 26 Haziran 2022 08:05
HAMAS'TAN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Hamas, “İşkence Mağdurlarıyla Uluslararası Dayanışma Günü” münasebetiyle bugün (26 Haziran Pazar) yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından benimsenen bu günün işgal rejiminin Filistinli esirlere uyguladığı kötü muamele ve işkenceleri deşifre etmek ve işgal rejimi zindanlarında tutulan esirlerin çektikleri sıkıntılara ışık tutmak için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.
 

Bildiride, işgal güçlerinin Filistinli esirlere ve özellikle kadınlara, çocuklara ve hastalara uyguladığı çirkin işkencelerin uluslararası hukuka aykırı olduğu, esirler üzerinde fiziki ve psikolojik olumsuz etkiler bıraktığı belirtildi.
 

İşgal rejiminin esirlere kötü muamelesinin uluslararası anlaşmalara da aykırı olduğuna dikkat çekilen bildiride, işgalcilerin suçlarının ortaya çıkarılması ve yargılanmalarının sağlanması için siyasi, hukuki ve insani düzeyde harekete geçilmesi çağrısı yapıldı.
 

Hamas, Filistinli esirlere yönelik ihlallerine son vermesi ve esirleri serbest bırakması için işgal rejimine baskı yapılmasını istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar