KATİL İSRAİL GÜÇLERİ FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARA KARŞI SİSTEMATİK ZULÜM UYGULUYOR

İşgal güçlerinin Batı Şeria ve Kudüs’te Filistinli çocuklara yönelik ihlallerini yılbaşından bu yana artırdığı bildirildi. 

Görüntülenme: 663 Tarih: 26 Haziran 2022 04:39
KATİL İSRAİL GÜÇLERİ FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARA KARŞI SİSTEMATİK ZULÜM UYGULUYOR

İşgal güçlerinin çocuklara yönelik ihlallerinden en büyük payı Cenin vilayetinin aldığı ve Cenin’i topluca cezalandırma politikası güden işgal güçlerinin beş çocuğu şehit ettiği ve altısını yaraladığı, çocukların yaşadığı altı evi de yıktığı kaydedildi.
 

Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi-Filistin’in verilerine göre, işgal güçleri yılbaşından bu yana Filistinli 15 çocuğu katletti.
 

İşgal güçlerinin yılbaşından bu yana şehit ettiği çocukların sonuncusunun Silvad beldesi sakini 16 yaşındaki Muhammed Hamid olduğu, Cenin vilayetinde şehit edilen çocukların ise Muhammed Ekrem Ali Ebu Salah (16), Sened Muhammed Halil Ebu Atiyye (16), Muhammed Hüseyin Muhammed Kasım (16) Şevket Kemal Şevket Abid (17) ve Emced Velid Hüseyin Fayid (16) olduğu ifade edildi.
 

İşgal güçlerinin yılbaşından bu yana ayrıca es-Seyletu’l-Harisiyye ve Ya’bed beldeleriyle Cenin kentinde 16 çocuğun yaşadığı altı evi yıktığı bildirildi.
 

İşgal güçleri geçen yıl da 17’si Batı Şeria ve Kudüs’te, 61’i Gazze Şeridi’ne Mayıs 2021’de düzenlediği saldırılarda olmak üzere toplam 78 çocuğu şehit etmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar