GASIP İSRAİL'İN BATI ŞERİA'DA YENİ İŞGAL PLANI ORTAYA ÇIKTI

Kısa adı ARIJ olan Kudüs Uygulamalı Araştırma Enstitüsü (Applied Research Institute –Jerusalem)'nün yaptığı tespitlere göre İsrail işgal rejimi Filistin'in Batı Şeria bölgesinde, Selfit ve Kalkilya vilayetlerinin arazileri üzerine yeni bir sanayi sitesi inşa etme planını onayladı.  

Görüntülenme: 909 Tarih: 25 Haziran 2022 13:11
GASIP İSRAİL'İN BATI ŞERİA'DA YENİ İŞGAL PLANI ORTAYA ÇIKTI

ARIJ tarafından yapılan açıklamada plana göre söz konusu bölgelerde 320 dönüm arazinin gasp edilmesinin hedeflendiğine dikkat çekildi. 

Açıklamada plan doğrultusunda gasp edilmesi hedeflenen arazinin 1981'de kurulan Emmanuel yahudi yerleşim bölgesi sınırları içinde kalacağı ve 1985'te kurulan sanayi sitesine bağlı olacağı belirtildi. 

Plan hakkında yayınlanan raporda verilen ve işgal rejiminin 2007'de yayınlamış olduğu haritalarda, ırkçı ayrım duvarının bölgeyle ilgili konumu ortaya konuyor ve bu duvar planı sebebiyle binlerce dönüm arazinin gasp edildiğine işaret ediliyor. 

ARIJ'in raporunda yeni sanayi sitesi planıyla hedef alınan arazilerin, Emmanuel yerleşim bölgesine bağlı yerleşim merkezlerinin nüfuz alanında gösterilen 3392 dönümlük toprakların içinde yer aldığı belirtiliyor. Bu bölgeyle ilgili projelerde konut alanlarının yanı sıra sanayi siteleri de bulunuyor. Raporda bütün bu projelerin bölgedeki yahudi yerleşim alanlarını genişletme amacına yönelik olduğu belirtiliyor.

Raporda işgal rejiminin Batı Şeria bölgesinin muhtelif yerlerinde askeri kararlarla gasp edilmesi düşünülen daha başka yerlere de sanayi siteleri kurma hesapları olduğuna dikkat çekildi. Bu konudaki projelerin halen mevcut olan ve 19 bin 381 dönümlük araziyi kaplayan 23 sanayi sitesine ek olarak 25 bin 73 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek 35 yeni sanayi sitesi inşa edilmesini hedeflediği belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar