BM'NİN ŞİRİN EBU AKİLE RAPORU YAYINLANDI

BM tarafından yapılan bağımsız araştırma, Filistinli gazeteci ve El-Cezire'nin Kudüs muhabiri Şirin Ebu Akile'nin İsrail işgal güçlerinin mermileriyle vurulduğunu ortaya çıkardı.  

Görüntülenme: 687 Tarih: 25 Haziran 2022 08:18
BM'NİN ŞİRİN EBU AKİLE RAPORU YAYINLANDI

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) resmi sözcüsü Ravina Shamdasani BM araştırmasının Ebu Akile'nin İsrail işgal askerleri tarafından vurulduğu neticesine ulaştığını ifade etti. 

Shamdasani Cenevre'de dün (24 Haziran Cuma) düzenlediği basın toplantısında; "İsrail ordusu yetkililerinden ve Filistin Genel Savcılığından aldıklarımız da dahil olmak üzere bizim derlediğimiz tüm bilgiler Ebu Akile'yi öldüren ve arkadaşı Ali Es-Samudi'yi yaralayan mermilerin İsrail kuvvetlerinin silahlarından çıktığını kesin bir şekilde ortaya koymaktadır." diye konuştu. 

Shamdasani, Ebu Akile'nin İsrail işgal yönetiminin iddia ettiği gibi Filistin direnişinin silahlarından çıkan mermilerle öldürülmediğini vurguladı. 

Amerikan Senatosu'ndan 24 üyenin ABD Başkanı Joe Biden'ı gazeteci Ebu Akile'nin öldürülmesiyle ilgili BM'nin yürüttüğü soruşturmaya ülkelerinin de iştirak etmesinin kesinleştirilmesini istedikleri belirtildi. Konuyla ilgilenen kişilerin ABD Başkanı Biden'a geçtiğimiz perşembe günü yazdıkları mektuplarında Ebu Akile hakkında bağımsız, kapsamlı ve şeffaf bir soruşturma yapılmasının önemine dikkat çektikleri ifade edildi. 

Aralarında CNN, AP, Washington Post ve New York Times gibi tanınmış Amerikan medya araçlarının da bulunduğu muhtelif basın yayın organlarının daha önce yaptığı araştırmalar neticesinde de Ebu Akile'nin İsrail mermileriyle öldürüldüğü ortaya konmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar