RAMALLAH'TA 16 YAŞINDAKİ FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

 

Görüntülenme: 582 Tarih: 25 Haziran 2022 19:09
RAMALLAH'TA 16 YAŞINDAKİ FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Dün (24 Haziran Cuma) akşam saatlerinde Batı Şeria'daki Ramallah şehrinin doğusunda bulunan Selvad kasabası yakınında İsrail işgal güçlerinin kurşunlarıyla ağır yaralanan ve henüz 16 yaşında olan Abdullah Muhammed Hamid isimli genç aldığı yaraların tesiriyle bugün sabah hayatını kaybetti. İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve İslami Cihad Hareketi şehit Hamid için taziye mesajları yayınladı. 

Hamas yayınladığı mesajda şehit Hamid için Yüce Allah'tan rahmet, ailesi, halen esaret altında olan ağabeyi ve sevenleri için başsağlığı dilediğini ifade etti. 

Taziye mesajında işgal güçlerinin kana susamışlığının devam etmesinin onların terörist ve sadist yapılarından kaynaklandığı, bu yapılarından dolayı insan haklarıyla ilgili hiçbir yasaya ve uluslararası ilkeye itibar etmedikleri, böyle bir zihniyetin liderlerinin mutlaka sorgulanması ve güçlerinin dizginlenmesi gerektiği dile getirildi. 

Açıklamada Filistin halkının Kudüs'ü ve işgal altındaki tüm Filistin topraklarını kurtarma yolunda pusulasının her zaman direniş yönünde olacağı vurgulandı. 

Benzer şekilde İslami Cihad Hareketi de Abdullah Muhammed Hamid'in şehit edilmesi münasebetiyle bir taziye mesajı yayınlayarak işgal rejiminin sivil, savunmasız insanlara yönelik hunhar saldırılarının devam ettiğine dikkat çekti. Mesajda işgal güçlerinin bu saldırganlığının önünü ancak direnişin kesebileceğine işaret edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar