HAMAS'TAN ŞEYH İKRİME SABRİ'YE DESTEK

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Mescidi Aksa hatiplerinden Şeyh İkrime Sabri'nin dün (24 Haziran) Cuma hutbesinde, Filistin Yönetimi'nin siyasi tutuklamalarına yönelik eleştirisinden dolayı sosyal medyada başlatılan saldırı kampanyasını kınadı.  

Görüntülenme: 606 Tarih: 25 Haziran 2022 01:18
HAMAS'TAN ŞEYH İKRİME SABRİ'YE DESTEK

Hamas'ın Kudüs temsilcisi Muhammed Hamade yaptığı basın açıklamasında, söz konusu saldırı kampanyasının amacının, Filistin Yönetimi'nin haksızlıkları ve yanlışları karşısında bütün ağızları bağlamak ve özgür seslerin yükselmesini önlemek olduğunu vurguladı. 

Hamade bu arada Filistin Yönetimi'ne yönelttiği çağrıda da haksız bir şekilde özgürlükleri ellerinden alınan siyasi tutukluların serbest bırakılması, onlar hakkındaki büyük haksızlıkların sonlandırılması, siyonist işgal karşısında iç cephenin güçlendirilmesi talebini tekrarladı. 

Şeyh İkrime Sabri dün Mescidi Aksa'da okuduğu Cuma hutbesinde, Filistin Yönetimi'nin Eriha hapishanesinde tutulan siyasi tutuklular konusuna da değinerek bunların korkunç işkencelere maruz kaldıklarını, cezaevi yetkililerinin imajlarının iyileştirilmesi için söz konusu siyasi tutukluların tümünün serbest bırakılması gerektiğini dile getirdi.

Filistin Yönetimi'nin hukuka aykırı bir şekilde hapiste tuttuğu siyasi tutukluların aileleri dün (24 Haziran Cuma) yaptıkları açıklamalarında, siyasi tutuklamaları protesto amacıyla bugün ikindi vakti saat 17.00'de Batı Şeria'nın Ramallah şehrinde bir gösteri düzenleneceğini duyurmuştu. 

Aileler, hiçbir hukuki gerekçeye dayanılmaksızın hapse atılan siyasi tutukluların insanlık dışı işkencelere maruz kaldıklarına dikkat çekmişlerdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar