ŞEHİT EL GANİM İNTİKAM SLOGANLARIYLA HAKK'A UĞURLANDI

Geçtiğimiz pazar günü sabahı (19 Haziran) şehit edilen, Filistinli işçi Nebil El-Ganim'in cenazesi bugün Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un batısındaki Sarra kasabasında düzenlenen ve büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze töreniyle ahirete uğurlandı.  

Görüntülenme: 799 Tarih: 24 Haziran 2022 03:41
ŞEHİT EL GANİM İNTİKAM SLOGANLARIYLA HAKK'A UĞURLANDI

Cenaze merasiminin cenazenin alındığı, Nablus'taki Rividya Hükümet Hastanesi'nin önünden başladığı, sonra cenazenin şehit işçinin doğum yeri olan Sarra kasabasına götürüldüğü ve burada da büyük bir kalabalık tarafından karşılandığı belirtildi.

Sarra kasabasında aile efradının ve yakınlarının son kez görmesi için şehit işçinin evine getirilen cenaze ardından kasabanın Belde Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Cenaze töreninde silahlı mücahitler de yer aldı. Törene katılanlar işgal güçlerinden intikam alınmasını isteyen sloganlar attı. 

53 yaşındaki Nebil Ahmed Selim Ganim, 19 Haziran Pazar sabahı ırkçı ayrım duvarının Celculiye kapısı yakınlarında işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu şehit olmuştu.
 
Filistinli işçinin saldırı neticesinde olay yerinde hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

İşgal güçleri şehit işçinin cenazesini rehin almışlardı ve cenaze uzun süren çabalar sonunda ancak geri alınabildi. 

İşgal rejimi, Filistinlilere ait arazilerden daha çoğuna el koyabilmek için 2002 yılında Batı Şeria’da ırkçı ayrım duvarını inşa etmeye başladı.
 
Irkçı ayrım duvarı yaklaşık bir milyon Filistinliyi temel haklarından mahrum bırakırken duvarın arkasında kalan arazilerine ve iş yerlerine gitmek isteyen Filistinlilerin işgal yönetiminden özel izin alması gerekiyor.
 
Eğitim ve öğretim faaliyetlerine de darbe vuran duvar, Filistinli binlerce öğrenci ve öğretmenin okullarına ulaşmalarına engel oluyor.
 
İş bulma çabasındaki Filistinli işçiler iş yerlerine ulaşmak için çıktıkları yollardaki kontrol noktalarında her gün işgal güçlerinin çeşitli ihlallerine ve gayri insani muamelelerine maruz kalıyorlar.

Bazen işgal güçleri duvar civarında ve kapılarının yakınlarında işçilere çok basit gerekçelerle ve hatta çoğu zaman hiçbir sebep olmaksızın silahlı saldırıda bulunarak ölümlerine sebep olabiliyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar