BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde dün gece ve bugün (24 Haziran Cuma) sabah İsrail işgal güçlerine yönelik silahlı saldırılar oldu ve bazı yerlerde de çatışmalar meydana geldi.  

Görüntülenme: 587 Tarih: 24 Haziran 2022 12:25
BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Cenin'in güneyindeki Kabatiye kasabasında ve Musellesu'ş-Şuheda köyünde, işgal güçlerinin şafak vaktinde yaptıkları baskın sebebiyle vuku bulan çatışmalarda bir genç işgalcilerin attığı gerçek mermiyle bacağından yaralanırken çok sayıda kişi de atılan gaz bombalarından zarar gördü. 

Direnişçilerin Cenin şehrinin kuzeyindeki El-Celeme askeri kontrol noktasında işgal güçlerinin üzerine el yapımı patlayıcılar attığı sonra da herhangi bir problem yaşamadan olay yerinden uzaklaşmayı başardıkları belirtildi. Olayın ardından bölgeye çok sayıda işgalci asker gönderildi.

Cenin'in güneyindeki Musellesu'ş-Şuheda Kavşağı'nda direnişçilerin işgalci askerlere yoğun bir şekilde gerçek mermilerle ateş ettikleri haber verildi. 

Nablus'un kuzeydoğusundaki Vadi'l-Bazan köyüne yüzlerce yahudi yerleşimcinin onlarca otobüsle baskın düzenlediği belirtildi. Bu baskın Filistinlilerle aralarında şiddetli çatışmalar olmasına yol açtı. İşgalci askerler yerleşimcilere destek için müdahale etti ve Filistinlilerin üzerine mermilerle ve gaz bombalarıyla saldırdılar. 

El-Halil'de işgalciler Beytu Ummer kasabasındaki Aside mıntıkasına baskın düzenledi ve bu yüzden çatışmalar çıktı. İşgalciler Filistinlilere gaz bombalarıyla ve kauçuk kaplamalı mermilerle saldırdılar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar