HAMAS HEYETİ LÜBNAN CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye başkanlığındaki Hamas heyeti Lübnan'daki ziyaret ve görüşmelerini sürdürüyor. Heyetin bugün sabah da Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile bir araya geldiği açıklandı.  

Görüntülenme: 697 Tarih: 24 Haziran 2022 00:19
HAMAS HEYETİ LÜBNAN CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

Hamas heyetinin başkanı İsmail Heniyye Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn'la görüşmesinde, başarılı bir milletvekili seçimi gerçekleştirmesinden dolayı Lübnan yönetimini tebrik ederken, Lübnan'ın gücünün, istikrarının ve güvenliğinin kendileri için de son derece önemli olduğunu dile getirdi. 

Heniyye, İsrail işgal rejiminin Lübnan'ın denizdeki servetlerini çalmasına kesin bir şekilde karşı olduklarını ifade etti. 

Heniyye görüşme esnasında aynı zamanda Filistin, Kudüs ve Mescidi Aksa sahasında vuku bulan son gelişmeler, işgal rejiminin hem Müslümanların hem de hıristiyanların kutsal mekanlarına yönelik ihlalleri hakkında Lübnan Cumhurbaşkanı Avn'a bilgiler verdi. 

Heniyye görüşmede aynı zamanda bölgedeki siyasi değişimlere, işgal rejiminin normalleşme kapısını kullanarak planlarını devreye sokma çabalarına ve bütün bu saldırganlıklar karşısında Arap dünyasının durumunun sağlamlaştırılmasının önemine de değindi. 

Hamas lideri görüşmede Lübnan'da yaşayan Filistinli mülteciler konusuna da değinerek onların hayat şartlarının iyileştirilmesinin ve insani haklarının temin edilmesinin önemi üzerinde dururken, Filistinli mültecilerin yurda dönüş haklarına bağlı olduklarını, herhangi bir alternatif vatana yerleştirilmeyi veya nakledilmeyi kabul etmediklerini vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar