SİYONİST ÇETELER EL HALİL'DE TERÖR ESTİRDİ

Siyonistlerin, gasp edilmiş Filistin arazilerine kurduğu yahudi yerleşim merkezlerine yerleştirdiği terör çeteleri Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde arka arkaya saldırılar düzenlemelerinin ardından dün (20 Haziran Pazartesi) akşam da El-Halil'in güneyinde Filistinlilerin evlerine saldırdılar.  

Görüntülenme: 676 Tarih: 21 Haziran 2022 20:14
SİYONİST ÇETELER EL HALİL'DE TERÖR ESTİRDİ

El-Halil'in güneyindeki Mesafir Yatta bölgesinde Toprağın Korunması ve Yerleşimciliğe Direniş Komiteleri Koordinatörü Fuad El-Amur, El-Cevaya köyüne yeni kurulan bir yahudi yerleşim merkezine iskan edilen teröristlerden bir grubun, işgalci askerlerin himayesi altında koyunlarıyla ve köpekleriyle birlikte Filistinlilerin evlerinin civarındaki arazilerini bastıklarını ve evlerine saldırdıklarını söyledi. 

Bundan kısa bir süre önce de Nablus'un batısındaki Deyru Şeref Kavşağı'nda bir Filistinli genç yine yerleşimci terör çetelerinin saldırıları sonucu başından yaralanmıştı. Burada Deyru Şeref Kavşağı yakınındaki Filistin bayrağının kaldırılmasına engel olmak istemesi sebebiyle, Sebastiye kasabası ahalisinden olan Enes Cemil Azim isimli bir gence yerleşimci terör çeteleri taşlarla saldırmış ve üzerine biber gazı sıkmışlardı. 

Yine bir süre önce Beytlahim'in Keysan kasabası yakınında bulunan Seyletu'z-Zahr beldesinde Filistinlilerin araçlarına taşlarla ve boş şişelerle saldırarak bazı arabaların camlarını kırmışlardı. Aynı şekilde Cenin yakınındaki Şafi askeri kontrol noktasında da Arrabe kasabası ahalisinden bazı Filistinlilerin araçlarının camlarını dağıtmışlardı. 

Siyonist işgal güçleri tarafından himaye edilen yerleşimci çeteler Batı Şeria'nın her tarafında sürekli terör estiriyor. Bazen Filistinlilere saldırıyor, bazen onların arazilerini tahrip ediyor, ağaçlarını yakıyor veya kırıyor, evlerini yakıyor, koyun sürülerini ve tarım ürünlerini çalıyorlar. 

İşgal güçleri bütün bu saldırılarında yerleşimci teröristlere sahip çıkıyor, Filistinlilerin onları engellemek istemeleri durumunda Filistinlilere saldırarak yerleşimci terör çetelerini korumaya alıyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar