İSMAİL HENİYYE BAŞKANLIĞINDA BİR HEYET LÜBNAN'A GİDİYOR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Lübnan İletişim Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin başkanlığında bir heyetin bugün (21 Haziran Salı) Lübnan'ı ziyaret edeceği duyuruldu.  

Görüntülenme: 884 Tarih: 21 Haziran 2022 13:46
İSMAİL HENİYYE BAŞKANLIĞINDA BİR HEYET LÜBNAN'A GİDİYOR

Heniyye, geçen yılın Temmuz ayında bir heyetle birlikte muhtelif Arap ülkelerine yaptığı ziyaretler çerçevesinde Lübnan'ı da ziyaret ederek ülkenin ileri gelenlerinden bazı kişilerle görüşmeler yapmıştı. 

Hamas liderlerinden Re'fet Murre, Lübnan'da yaşayan ve bu sıralarda ekonomik sıkıntılardan dolayı büyük zorluklarla karşı karşıya olan Filistinli mültecilerin Heniyye'nin Hamas'ın ileri gelenlerinden bir heyetle birlikte Lübnan'a iki yıl içinde üçüncü kez ziyaret düzenleyeceği haberinden çok mutlu olduklarını dile getirdi. Murre, Hamas'ın yapacağı bu ziyaretin Lübnan'daki Filistinli mültecilerin sorunlarıyla yakından ilgilenmesinin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Murre bu arada siyonist liderlerin, işgal hükümetinin çözülme ve dağılma sürecine girdiğini itiraf etmelerinin de düşündürücü olduğuna dikkat çekerek, işgal hükümetinin çözülme sürecine girmesinde Hamas direnişinin ve mücadelesinin önemli rolü olduğuna işaret etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar