MUSA EBU MERZUK'TAN FİLİSTİN'İN ÖZGÜRLEŞMESİNE VURGU

 

Görüntülenme: 1089 Tarih: 20 Haziran 2022 10:59
MUSA EBU MERZUK'TAN FİLİSTİN'İN ÖZGÜRLEŞMESİNE VURGU

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk, Filistin'de egemenlik iddialarında bulunulabilmesi için İsrail işgalinin dağıtılmasının ve Filistin'in özgürleştirilmesinin zorunlu olarak geçilmesi gereken bir yol olduğunu, işgal devam ettiği sürece Filistin'in hayatında bir egemenlikten söz edilmesinin söz konusu olamayacağını dile getirdi. 

Dün (19 Haziran Pazar) Filistin'in Egemenliği Sempozyumu'nda konuşan Ebu Merzuk, Filistin direnişinin 100 yıldan beri devam ettiğini ve yolun sonunda toprağı işgalden kurtarmayı, Filistin halkının kendi coğrafyasının tümü üzerinde egemenliğini elde etmesini hedeflediğini hatırlattı.

Hamas liderlerinden Ebu Merzuk konuşmasında Filistin meselesinin yakın ve uzak alanda olan bitenlerden bağımsız kalamayacağını, tüm bölgedeki gelişmelerin uluslararası çapta Filistin'deki bağımsızlık sürecini de etkileyeceğini dile getirerek, Hamas'ın da vatanı bağımsızlığına kavuşturmak ve yurda dönüşün gerçekleşmesini sağlamak için sürdürdüğü savaşında birtakım dış bağlantılar içine girdiğini vurguladı.  

Ebu Merzuk, Hamas'ın 2021'de büyük ve onurlu bir savaşa girdiğini ancak bölgesel çevrenin onun bu savaşta elde ettiği zaferin meyvelerini toplamasına engel olduğunu söyledi. 

Ebu Merzuk, İsrail işgal rejimiyle ve ABD ile ilişki içindeki bazı bölge ülkelerinin çıkar hesaplarının, konumlarına uygun bir şekilde Filistin halkına destek vermelerini engellediğini belirtti. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar