SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'DA 18 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

İşgal güçleri dün gece ve bu sabah (19 Haziran Pazar) erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek 18 kişiyi gözaltına aldı. İşgal ordusu sözcüsü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin el-Halil, Ayide Kampı ve Beytlahim’e bağlı ed-Devha beldesinde baskınlar gerçekleştirdiğini ve işgal güçlerince aranan 4 kişiyi gözaltına aldığını söyledi. 

Görüntülenme: 867 Tarih: 19 Haziran 2022 08:28
SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'DA 18 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

İşgal güçlerinin Cenin’in batısındaki Bertaa köyünde de aranan bir başka kişiyi gözaltına aldığını öne süren işgal ordusu sözcüsü, aynı köyde işgal güçleriyle temas noktalarına sızma girişiminde bulundukları şüphesiyle 10 kişinin daha gözaltına alındığını bildirdi.
 

Esirlerle ilgili kurumlar da işgal güçlerinin Batı Şeria’nın güneyinde 5 kişiyi gözaltına aldığını ifade etti.
 

İşgal güçlerinin Muhammed Fethi Şehhade ve eski esir Hıdır Madi Cevabira’yı el-Halil’in kuzeyindeki el-Arrub Kampı’na baskın düzenleyerek gözaltına aldığı öğrenildi.
 

İşgal güçlerinin ayrıca eski esirler Şadi Muhammed el-Bedavine ve Ömer İziyye’yi Beytlahim’in kuzeyindeki Ayide Kampı’nda, eski esir Hamza Miliş’i de Beytlahim’e bağlı ed-Devha beldesinde gözaltına aldığı kaydedildi.
 

İşgal güçleri her gün Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenliyor, insanların genelde uykuda oluğu saatlerde gerçekleştirilen baskınlar sırasında evlerde arama yapıyor ve terör estirerek eşyalara zarar veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar