KALKİLİYA'DA FİLİSTİNLİ BİR İŞÇİ ŞEHİT EDİLDİ

İşgal güçleri bu sabah (19 Haziran Pazar) Batı Şeria’nın kuzeyindeki Kalkiliya vilayetinde ırkçı ayrım duvarı yakınlarında Filistinli bir işçiyi üzerine ateş açarak şehit etti. 

Görüntülenme: 679 Tarih: 19 Haziran 2022 21:51
KALKİLİYA'DA FİLİSTİNLİ BİR İŞÇİ ŞEHİT EDİLDİ

Filistin Sağlık Bakanlığı, Nablus sakinlerinden 53 yaşındaki Nebil Ahmed Selim Ğanim adlı işçinin ırkçı ayrım duvarının Celculiye kapısı yakınlarında işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu şehit olduğunu duyurdu.
 

İşgal rejimi gazetelerinden Yediot Ahranot da internet sitesinde yayınladığı konuyla ilgili haberde, işgal askerlerinin Filistinli işçiye duvarı tahrip etmeye çalıştığı gerekçesiyle ateş açtığını öne sürdü.
 

Haberde, Filistinli işçinin olay yerinde hayatını kaybettiği bildirildi.

 

İşgal rejimi, Filistinlilere ait arazilerden daha çoğuna el koyabilmek için 2002 yılında Batı Şeria’da ırkçı ayrım duvarını inşa etmeye başladı.
 

İşgal yönetimi, ırkçı ayrım duvarı için 164780 dönüm araziye el koydu ve duvar inşası uğruna Batı Şeria’nın geniş tarım arazileri mahvedildi.
 

Irkçı ayrım duvarı yaklaşık bir milyon Filistinliyi temel haklarından mahrum bırakırken duvarın arkasında kalan arazilerine ve iş yerlerine gitmek isteyen Filistinlilerin işgal yönetiminden özel izin alması gerekiyor.
 

Eğitim ve öğretim faaliyetlerine de darbe vuran duvar, Filistinli binlerce öğrenci ve öğretmenin okullarına ulaşmalarına engel oluyor.
 

İş bulma çabasındaki Filistinli işçiler işyerlerine ulaşmak için çıktıkları yollardaki kontrol noktalarında her gün işgal güçlerinin çeşitli ihlallerine ve gayri insani muamelelerine maruz kalıyorlar.
 

İşgal güçleri Filistinli işçilerin çalışma ve yaşam haklarını ellerinden alıyor, üzerlerine ateş açıyor, çalıştıkları işyerlerine baskınlar düzenliyor, işçileri darp ediyor ve peşlerine düşerek gözaltına alıyor.
 

Öte yandan, işgal güçlerinin bu sabah Gazze’nin kuzeyi açıklarında avlanmakta olan Filistinli balıkçı teknelerine taciz ateşi açtığı bildirildi.
 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin Balıkçı Komiteleri Birliği’nden edindiği bilgiye göre, işgal donanmasına ait hücumbotlar es-Sudaniyye bölgesi açıklarında Filistinli balıkçı teknelerini hedef aldı.
 

Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı, balıkçı teknelerinde de herhangi bir hasar meydana gelmediği ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar