HAMAS'TAN KATALONYA PARLAMENTOSUNA TEŞEKKÜR

 

Görüntülenme: 653 Tarih: 18 Haziran 2022 00:15
HAMAS'TAN KATALONYA PARLAMENTOSUNA TEŞEKKÜR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) bugün (18 Haziran Cumartesi) İsrail işgal rejiminin ihlallerine ve ırkçı ayrım politikalarına karşı sergiledikleri tavırdan dolayı Güney Afrika Cumhuriyeti'ne ve İspanya'nın Katalonya Bölgesi Parlamentosu'na şükranlarını dile getirdi. 

Hamas açıklamasında Güney Afrika Dış İşleri Bakanı Naledi Pandor'un, İsrail işgal rejiminin Filistin halkına yönelik olarak 73 yıldan beri kesintisiz bir şekilde devam eden ihlallerinden ve suçlarından dolayı sorguya çekilmesi ve bütün bu ihlallerinin önüne geçilmesi yönünde uluslararası topluma çağrı yapmasını büyük bir takdirle karşıladıklarını dile getirdi.

Hamas bu arada Katalonya Parlamentosu'nun işgal rejiminin Filistin halkına yönelik uygulamalarının ırk ayrımı politikası olarak nitelendirilmesi yönündeki kararı onaylamasını da takdir ettiklerini dile getirdi. 

Hamas, bu tür tavırların ve kararların Filistin halkının haklı davasına destek niteliğinde olduğunu vurguladı. 

Aynı konularda Filistin Yasama Meclisi'nin Gazze kanadı da bir açıklama yaparak gerek Güney Afrika'nın ve gerekse Katalonya Parlamentosu'nun sergilediği tavırdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Filistin Meclisi'nin Gazze kanadı açıklamasında parlamentoların bu tür adımlar atmasının diğer parlamentolar açısından da örnek teşkil ettiğini vurguladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar