BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde, işgal rejiminin yahudileştirme faaliyetlerine, hak ihlallerine ve saldırılarına karşı düzenlenen haftalık protesto gösterilerine ve yürüyüşlere işgal güçlerinin müdahalede bulunması sebebiyle dün (17 Aralık Cuma) yine bu bölgede muhtelif noktalarda çatışmalar meydana geldi ve çok sayıda Filistinli yaralandı ya da atılan gaz bombalarından etkilendi.  

Görüntülenme: 594 Tarih: 18 Haziran 2022 20:37
BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un güneyindeki Burin kasabasında bir arazinin tarıma elverişli hale getirilmesi için yapılan çalışmaya işgal güçlerinin müdahale etmesi üzerine çıkan olaylarda Filistinli vatandaşlardan ve onlara destek veren yabancılardan 24 kişinin yaralandığı bildirildi. 

Filistin Kızılayı'nın verdiği bilgilere göre bu kişilerden 5'i kauçuk kaplamalı mermiyle, 15 kişi gaz bombalarından etkilenerek, 3 kişi de yamaçtan yuvarlanarak yaralandı. Yaralılardan 6'sının yabancı destekçilerden olduğunun tespit edildiği ifade edildi. 

İşgal güçlerinin yaralılara müdahale etmeye çalışan ilk yardım görevlilerinden birine saldırdıkları bilgisi verildi. 

Nablus'un güneyindeki Beyta ve Beyt Decen kasabalarında haftalık gösteriye yapılan müdahaleler yüzünden çıkan çatışmalarda da 4 kişinin kauçuk kaplamalı mermiyle yaralandığı onlarca kişinin de atılan gaz bombalarından zarar gördüğü belirtildi. 

İşgal güçlerinin Kalkilya'nın Kefer Kaddum kasabasındaki haftalık gösteriye müdahaleleri esnasında da 7 gencin kauçuk kaplamalı mermiyle yaralandığı haber verildi. Kefer Kaddum'da yahudileştirme faaliyetlerini protesto amacıyla düzenlenen haftalık eyleme katılanların aynı zamanda işgal güçlerinin dün Cenin'de bir araca pusu kurarak üç genci şehit etmelerini de protesto ettikleri belirtildi. İşgal güçlerinin göstericilere yoğun bir şekilde saldırdıkları ve aralarında çocukların da bulunduğu onlarca kişinin de gaz bombalarından etkilendiği belirtildi. 

Aynı şekilde El-Halil'in güneyindeki Mesafir Yatta bölgesinde yahudileştirme faaliyetlerini protesto amacıyla düzenlenen haftalık gösteriye de işgal güçleri saldırıda bulundu ve onlarca kişi atılan gaz bombalarından etkilendi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar