KORSAN İSRAİL MAHMUD ABBAS'IN YERİNE GEÇECEK İSMİ BELİRLEDİ

İsrail’in Haaretz gazetesi, Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Komitesi Sekreteri Hüseyin eş-Şeyh'in Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın yerini alma şansını artırdığını yazdı. 

Görüntülenme: 747 Tarih: 18 Haziran 2022 12:21
KORSAN İSRAİL MAHMUD ABBAS'IN YERİNE GEÇECEK İSMİ BELİRLEDİ

Gazetenin askeri ve güvenlik muhabiri Amos Harel tarafından hazırlanan haberde, son zamanlarda Mahmud Abbas'ın sağlığı hakkında dolaşan söylentilere atıfta bulunulurken, Abbas’ın 87 yaşına girdikten sonra sağlığının eskisi gibi olmadığı bildirildi.

Haberde, “Bütün bunlar, Ramallah yönetiminin güvenlik servisleri ile sahadaki El Fetih'in silahlı aktivistleri ve hatta diğer örgütler arasındaki çekişmeli atmosferin tırmanması ışığında ortaya çıkıyor” denildi.

Haberde şu ifadelere yer verildi: “Abbas'ın mirası için yarışanlar şimdiden başlangıç ​​çizgisinde. Geçen ayın sonunda Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Komitesi Sekreterliği görevine atanan Sivil İşler Bakanı Hüseyin Eş-Şeyh, Başkan Abbas'a yakın bir figür, bu atamanın Devlet Başkanı’na veraset şansını arttırmaktan başka bir açıklaması yok. Bu, Fetih ve Filistin Yönetimi kadar İsrail için de uygun bir düzenleme olacak.”

Hamas’ın Hüseyin eş-Şeyh'i İsrail’le güvenlik koordinasyonu ve yolsuzlukla suçlayarak medyadaki saldırısını yoğunlaştırdığına dikkat çekilen haberde, “Bu, geçen ay Nablus ve Cenin'de olduğu gibi, Filistin Otoritesinin kendi güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelen silahlı gruplarla çatışmalardaki zayıflığının sürekli olarak hatırlatılmasının gölgesinde oluyor” denildi. Haberde, “Filistin otoritesinin kontrolü sınırlı ve silahlı gruplar öfkelenmeye devam ediyor. 

Birzeit Üniversitesi Öğrenci Birliği seçimlerinde bile Hamas, El-Fetih'e karşı geniş ve net bir zafer elde etti” ifadelerine yer verildi.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar