FİLİSTİNLİ ESİR AHMED MANASIRA'NIN SAĞLIK DURUMU HAKKINDA AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Çocuk yaşta esir edilen ve yedi yıldan beridir esaret altında olan, sorgulama esnasında maruz kaldığı işkenceler yüzünden bedensel ve psikolojik yönden muhtelif sağlık sorunları yaşayan Ahmed Manasıra'nın savunma ekibi, onun maruz kaldığı sıhhi sorunlar hakkında bilgi verdi.  

Görüntülenme: 634 Tarih: 18 Haziran 2022 08:02
FİLİSTİNLİ ESİR AHMED MANASIRA'NIN SAĞLIK DURUMU HAKKINDA AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Savunma ekibinin yayınladığı bildiride Manasıra'nın savunma ekibinin başkanı Av. Halid Zebarika'nın onu Remle Hastanesi'nde ziyaret ettiğini ve yaşadığı bedensel ve psikolojik sorunlar hakkında bire bir bilgi edindiğini dile getirdi. 

Bildiride avukatın, esir Manasıra'nın hem sol hem de sağ kolunda dirseğine kadar yaralar çıktığını tespit ettiği ifade edildi. 

Bildiride Manasıra'nın hem görme hem de konuşma kabiliyetinde zayıflama meydana gelmiş olması sebebiyle avukatı Zebarika'yla rahat bir şekilde irtibat sağlayamadığına dikkat çekildi. Ayrıca psikolojik durumunda da ciddi bir bozulma ve sıkıntılar olduğunun yine avukatının gözlemleriyle tespit edildiği dile getirildi. 

Avukat Zebarika, Manasıra'nın maruz kaldığı tüm bedensel ve psikolojik sorunlardan tamamen işgal yönetiminin sorumlu olduğunu, çünkü maruz kaldığı muamelelerden dolayı durumunun kötüleşmesine rağmen tedavisinin uzun bir süre ihmal edildiğini dile getirdi. 

Manasıra'nın sözde "Terör Yasası"na göre yargılanıp yargılanmayacağı hakkında duruşmanın 19 Haziran tarihinde gerçekleştirileceği ve bu duruşmada üçte bir indiriminden yararlandırılmasıyla ilgili talep hakkında da kararın verileceği açıklandı. 

13 yaşında esir edilen ve bugün 20 yaşına gelmiş olan Ahmed Manasıra'nın maruz kaldığı insanlık dışı uygulamalar, işkenceler ve hücre hapisleri yüzünden ruhsal ve bedensel yönden birçok sorun yaşadığı daha önce de dile getirilmişti. Bu arada soruşturma esnasında maruz kaldığı darp yüzünden kafasında şişme meydana geldiği ve bu sebeple çok şiddetli baş ağrıları ve acılar çektiği bilgisi verilmişti. 

İşgal güçleri 2015 yılında Ahmed Manasıra'yı, bıçaklı eyleme kalkıştıkları iddiasıyla, amcasının oğluyla birlikte üzerlerine ateş ettikten sonra esir etmişlerdi. 

Avukatı Halid Zebarika daha önce yaptığı açıklamada, Manasıra'nın hem verilen cezanın üçte ikisini tamamlamış olması, hem de bedensel ve ruhsal açıdan sağlık sorunlarının bulunması sebebiyle derhal serbest bırakılması gerektiğini dile getirmişti.  

Zebarika, onun hapiste tutulduğu ortamın şartlarının kesinlikle çocuk esirlerle ilgili yasal şartlara uygun olmadığını söylemişti.

Savunma ekibi onun üçte bir indiriminden yararlandırılması için işgal mahkemesine müracaatını yapmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar