ABBAS GÜÇLERİ CENİN'DEKİ DİRENİŞÇİ GENÇLERİN BİLGİLERİNİ ŞABAK'A VERİYOR

İsrail işgal güçlerinin dün (17 Haziran Cuma) şafak vaktinden önce Cenin'de kurdukları bir pusuda şehit ettikleri üç gençten biri olan Bera Lahluh'un babası, oğluna işgal güçleri tarafından pusu kurulmasında Filistin Koruyucu Güvenlik Güçleri'nin de payı olduğunu iddia etti.  

Görüntülenme: 813 Tarih: 18 Haziran 2022 14:57
ABBAS GÜÇLERİ CENİN'DEKİ DİRENİŞÇİ GENÇLERİN BİLGİLERİNİ ŞABAK'A VERİYOR

Şehit Lahluh'un babası, Filistin Enformasyon Merkezi'nin Arapça bölümünün facebook sayfasında görüntülü olarak yayınlanan açıklamasında; "Bera'nın evini yıkan esasta Koruyucu Güvenlik Güçleri'dir. Onun hakkında soruşturma yürüten ve topladığı bilgileri İsrail'in istihbarat ağı olan Şabak'a veren odur," ifadelerine yer verdi.

Bera'nın babası, kendisinin Şabak subaylarına, oğlunun Filistin güvenliği tarafından gözaltına alındığını ve kendisine herhangi bir dönüş yapılmadığını söylediğini, Şabak subaylarından birinin de "onun serbest bırakılmasına karar verecek biziz Filistin Yönetimi değil" dediğini dile getirdi. 

İşgal rejiminin Filistin Yönetimi'yle arasındaki "güvenlik işbirliği anlaşması" sayesinde bu yönetimin güvenlik organları vasıtasıyla direnişi yakın takibe aldığı ve direniş hareketlerinin mensupları hakkında bilgiler topladığı biliniyor. 

Siyonist işgal güçlerinin dün gece Cenin'de bir araca pusu kurarak gerçekleştirdikleri saldırıda 23 yaşındaki Yusuf Nasır Salah, 24 yaşındaki Bera Kemal Lahluh ve 24 yaşındaki Leys Salah Ebu Surur isimli gençler şehit olmuştu. Saldırının ardından çıkan çatışmalarda da işgal güçlerinin silahlı saldırıları sonucu 10 genç yaralandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar