SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ: 'SUUDİ KOALİSYONUN ABD VE İSRAİL'E OLAN GÜVENİ YERLE BİR OLDU'

Yemen Ensarullah Hareketi lideri, Suudi Arabistan ve BAE'nin gururunun Yemen’de yerle bir olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 684 Tarih: 17 Haziran 2022 14:37
SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ: 'SUUDİ KOALİSYONUN ABD VE İSRAİL'E OLAN GÜVENİ YERLE BİR OLDU'

Yemen Ensarullah Hareketi lideri Abdülmelik Husi, el-Hudeyde eyaletinin ihtiyar heyeti ve önde gelen şahsiyetleriyle bir araya geldi.

Abdülmelik Husi bu görüşmede şunları söyledi: ‘Allah'ın yardımıyla Suudi Arabistan ve BAE'nin Yemen'deki gururu ve ABD ve İsrail'e olan güveni yerle bir oldu.

Düşmanın savaşının büyük bir kısmı propaganda savaşıdır ve halkın kalbine umutsuzluk tohumları ekerek onların morallerini bozmaktadır.

El-Hudeyde ve sakinleri, Yemen halkının mazlumiyetinin bir örneğidir ve işgalci koalisyonun el-Hudeyde ve Yemen'in diğer bölgelerindeki eylemleri, bu koalisyona tarihteki en karanlık sayfalarını yazdırmıştır.’

Suudi Arabistan liderliğindeki işgalci koalisyon 26 Mart 2015’ten beri, Yemen’in devrik ve kaçak lideri Abd Rabbuh Mansur Hadi’yi yeniden iktidara getirmek için bu fakir Arap ülkesine karadan, havadan ve denizden saldırlar başlattı.

Bu saldırıların, Yemen'in altyapısının tahrip olmasından ve bu fakir Arap ülkesinde yoksulluğun, işsizliğin ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasından ve on binlerce Yemenli sivilin öldürülmesinden ve yaralanmasından başka bir sonucu olmadı. 

Suudi Arabistan liderliğindeki Arap-Amerikan koalisyon güçlerinin Yemen'e saldırısı, şimdiye kadar Yemen halkının direnişini bozamadı.

rasthaber

Yorumlar