ALİ BAKIRİ KENİ: 'İRAN SİYONİSTLERE FIRSAT VERMEYECEK'

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri Keni, bugün Tahran Üniversitesinde yaptığı konuşmada, İran milleti düşmanlarının ABD'nin azami baskı kampanyasının hezimete uğradığını bilmesi gerektiğini vurguladı. 

Görüntülenme: 808 Tarih: 17 Haziran 2022 10:30
ALİ BAKIRİ KENİ: 'İRAN SİYONİSTLERE FIRSAT VERMEYECEK'

Dışişleri Bakan Yardımcısı sözlerinin devamında İran'ın Siyonistler'e azami şantaj ile İranofobi'yi yaymaya ve İran ile mücadeleyi meşrulaştırmasına izin vermeyeceğini belirtti.

Bakıri Keni, Beyaz Saray yetkililerinin İran karşısında yenilgiye uğradığını itiraf ettiklerine temasla, herkesin bunu bilmesi gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başakanı'nın tutumunun profesyonelce olmadığını ve UAEA'da çıkarılan kararın siyasi olduğunu belirterek bu kararın yapıcı olmadığını ifade etti.

Emir Abdullahiyan, "İran, meşru haklarından ve baskıcı yaptırımların kaldırılmasının gerçekleşmesinden bir adım bile geri adım atmayacaktır. ABD'nin gerçekçi olması durumunda, Dışişleri Bakanlığı İran'ın onurlu halkına yönelik yaptırımları kaldırmak için diplomatik yola bağlı kalmaya devam edecek ve bunun için elinden geleni yapacaktır" diye kaydetti.

parstoday

Yorumlar