MUSTAFA ES-SAVAF: 'İSRAİL'E KARŞI SAVAŞ AN MESELESİ'

Hamas yetkilisi Mustafa es-Savaf, İsrail'e karşı savaşın an meselesi olduğunu yazdı. Bir sonraki savaşın Filistin cephesine paralel olarak İran ve Lübnan cephelerinde de yaşanacağını tahmin ettiğini belirtti. 

Görüntülenme: 667 Tarih: 17 Haziran 2022 12:55
MUSTAFA ES-SAVAF: 'İSRAİL'E KARŞI SAVAŞ AN MESELESİ'

Üst düzey Hamas yetkilisi Mustafa es-Savaf, Hamas ile İsrail işgal rejimi arasında bir çatışmanın kaçınılmaz olduğunu yazdı. Hamas yetkililerinden ve aynı zamanda Gazze Şeridi'nin önde gelen gazetecilerinden olan Mustafa es-Savaf, Filistinli direniş örgütlerinin, Siyonist rejim ile bir sonraki askeri çatışma öncesinde askeri hazırlıklarını geliştirdiğini söyledi.

Savaf, Hamas'ın resmi yayın organı Filistin'de yayınlanan bir yazısında, "Gerçekten İsrail ile savaş yakın ve yakıtı Gazze ve tüm Filistin olacak" ifadelerini kullandı. Savaf, yazısına şöyle devam etti: "Bu, kolay bir muharebe değil, işgalin bütün gücünü kullanacağı zorlu bir savaş olacaktır. Direniş örgütleri muharebede, güç ve kabiliyetlerini feda etmede, kullanmada ve Filistin, Arap ve İslam cepheleri başta olmak üzere tüm cephelerde harekâtta ihmalde bulunmayacaklardır".

"Bunun, Allah'ın yardımıyla galip geleceğimiz ilk kararlı savaş olacağına inanıyorum" diyen Hamas yetkilisi Savaf, bir sonraki savaşın Filistin cephesine paralel olarak, İran ve Lübnan cephelerinde de yaşanacağını tahmin ettiğini belirtti. 

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar