SAMİ EBU ZUHRİ'DEN SİYONİST REJİM İLE NORMALLEŞME ADIMLARINA ELEŞTİRİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Yurt Dışı Teşkilatı üyesi Sami Ebu Zuhri, direnişin işgalciyi geri püskürtme, mukaddes mekanları ve Filistin halkını koruma gücüne sahip olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 876 Tarih: 16 Haziran 2022 18:51
SAMİ EBU ZUHRİ'DEN SİYONİST REJİM İLE NORMALLEŞME ADIMLARINA ELEŞTİRİ

Ebu Zuhri, Hamas'ın Gazze'deki İletişim Dairesi'nin İletişim Bağlantıları kısmı tarafından gerçekleştirilen röportajda, işgal rejiminin Filistin halkına yönelik ihlallerinin devam etmesi karşısında direnişin de devam edeceğini ifade etti. 

Ebu Zuhri, ufukta zafer işaretlerinin görülmeye başladığını belirterek bir yıl önce gerçekleşen Kudüs Kılıcı Savaşı'nın davanın tarihinde önemli bir değişim noktası oluşturduğunu vurguladı. 

İşgal rejiminin gerileme ve çöküş sürecinde olduğuna dikkat çeken Ebu Zuhri, ABD'den aldığı onca desteğin de onu kurtarmaya yetmeyeceğini söyledi. 

Batı Şeria bölgesindeki tutuklamaların artması konusuna da değinen Ebu Zuhri, bu bölgenin Filistin Yönetimi ile işgal yönetimi arasındaki güvenlik işbirliğinin devam etmesinden dolayı sıkıntılı olduğuna ama buna rağmen gerek Batı Şeria'da ve gerekse Kudüs'te işgale karşı kahramanca mücadelenin devam ettiğine işaret etti. Ebu Zuhri, söz konusu güvenlik işbirliğinin Filistin halkını geri adım atmaya zorlayamayacağını dile getirdi. 

İşgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi atağına da değinen Ebu Zuhri, bunun durdurulması gerektiğini çünkü işgal rejimiyle ilişkileri normalleştiren ülkelerin ona Filistin halkına yönelik ihlalleri, Kudüs'ü, Filistin halkını ve toprağını hedef alan saldırıları konusunda yeşil ışık yaktıklarını ifade etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar