GASIP İSRAİL 1 MİLYON DÖNÜM TOPRAĞA EL KOYMAK İSTİYOR

 

Görüntülenme: 611 Tarih: 15 Haziran 2022 04:51
GASIP İSRAİL 1 MİLYON DÖNÜM TOPRAĞA EL KOYMAK İSTİYOR

İsrail işgal rejiminin bu sıralarda üzerinde çalıştığı ve Kudüs'ün doğusuyla Ölü Deniz arasında sözde "Milli Park" inşa etme iddiasıyla geliştirdiği işgal ve gasp planının şimdiye kadar hayata geçirmiş olduğu işgal ve gasp planlarının en büyüğü olduğu ifade ediliyor. İşgal rejimi bu planla, Batı Şeria'nın Kudüs'ün doğusuyla Ölü Deniz arasında kalan kısmında 1 milyon dönüm araziyi gasp etmeyi hedeflediği ifade ediliyor.

İşgal rejiminin böyle bir planı hayata geçirmesinin bölgenin coğrafi ve siyasi görünümünü kökünden değiştireceği ve bir Filistin devleti kurulmasının önünü de tamamen kapatacağı vurgulanıyor.

"Milli Park" isimlendirmesi ise tam bir oyun ve aldatmacadan ibaret. İşin gerçeğinde amaçlanan Filistinlilerin bölgedeki tüm arazilerini gasp etmek ve böylece Kudüs ile Ölü Deniz arasını da tamamen kapatmak. 

Yahudi yerleşimi konusunda uzman olan aktivist Hişam Duveykat, işgal rejiminin, "Milli Park" kurma gerekçesiyle bölgede daha fazla arazi gasp etmeyi ve bu bölgedeki yahudi yerleşim merkezlerini iyice kökleştirmeyi amaçladığını hatırlattı. Duveykat, "Milli Park" oyununun gerçekte gözlere kül serpme amacı taşıdığına dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar