İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'YI KANTONLARA AYIRMAK İSTİYOR

Yahudi yerleşimi konusunda uzman olanlar, Batı Şeria'da Ölü Deniz ile Kudüs arasında bulunan yahudi yerleşim merkezlerine bağlı olarak hayata geçirilmesi düşünülen "Milli Park" planının tehlikesine dikkat çekti.  

Görüntülenme: 607 Tarih: 15 Haziran 2022 18:38
İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'YI KANTONLARA AYIRMAK İSTİYOR

Yahudi yerleşimi konusunda uzman olan aktivist Hişam Duveykat, işgal rejiminin, "Milli Park" kurma gerekçesiyle bölgede daha fazla arazi gasp etmeyi ve bu bölgedeki yahudi yerleşim merkezlerini iyice kökleştirmeyi amaçladığını hatırlattı. Duveykat, "Milli Park" oyununun gerçekte gözlere kül serpme amacı taşıdığına dikkat çekti. 

Duveykat, yahudi yerleşimciliğinin ve yahudileştirme politikalarının bir parçasını oluşturan bu planın bölge arazilerinin paylaştırılması, daha çok arazi gasp edilmesi ve bölgeye el konması için oynanan oyun olduğunu ifade ederek, Filistin halkını bu yerleşim planı karşısında uyanık olmaya davet etti. 

Duveykat, işgal rejiminin Filistin köylerini yıkmayı ve ahalilerini göçe zorlamayı, topraklarının asıl sahiplerini oradan tamamen tahliye etmeyi amaçladığını dile getirerek, bu projenin hayata geçirilmesinin Filistinlilerin hayatı açısından tam bir felaket olacağına işaret etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar