SİYONİST REJİM BU YIL İÇİNDE 450 FİLİSTİNLİ ÇOCUĞU ESİR ALDI

 

Görüntülenme: 1182 Tarih: 14 Haziran 2022 15:06
SİYONİST REJİM BU YIL İÇİNDE 450 FİLİSTİNLİ ÇOCUĞU ESİR ALDI

Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti, İsrail işgal güçlerinin bu yılın başından itibaren 450 Filistinli çocuğu esir ettiğini, bunlardan 353'ünün Kudüs ahalisinden olduğunu dile getirdi. Buna göre bu yılın başından itibaren Kudüs'te esir edilen çocukların oranı tüm Filistin'de esir edilen çocukların %78.4'ünü oluşturuyor. 

Heyet'in bugün (14 Haziran Salı) yayınladığı raporda halen işgal rejiminin zindanlarında tutulan çocuk esirlerin sayısının 170 olduğu ifade edildi. Ayrıca buna ek olarak normalde çocuk yaşında esir edilmiş ama işgal zindanlarında ergenlik yaşını geçmiş olan daha onlarca esir bulunuyor. Bunların başında da, 13 yaşında esir edilmiş ve bugün 20 yaşına gelmiş olan, sorgulama esnasında maruz kaldığı psikolojik ve bedensel işkenceler yüzünden muhtelif ruhsal ve bedensel sorunlar yaşayan, bugün de sağlık durumunun kötüleşmesi sebebiyle hastaneye kaldırıldığı açıklanan Ahmed Manasıra yer alıyor. 

Heyet, işgal rejiminin çocukları esir etmeyi ve mümkün olan en uzun süre onları zindanda tutmayı ilk çare olarak gördüğüne dikkat çekti. Çocukların bünyelerinin zayıf olması sebebiyle, işgalci onları küçük yaşta yıldırmaya ve gençlik dönemlerinde direnişe destek vermemeleri için onların gözlerini korkutmaya çalışıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar