HAMAS'TAN GAZZE ABLUKASININ KALDIRILMASI ÇAĞRISI

 

Görüntülenme: 756 Tarih: 14 Haziran 2022 17:03
HAMAS'TAN GAZZE ABLUKASININ KALDIRILMASI ÇAĞRISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas), İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün (HRW) Filistin'in Gazze bölgesinde ekonominin çökmesinden, bu bölgeye 15 yıldan beridir katı bir şekilde abluka uygulayan, bölgenin iki milyonu aşan nüfusunun dünyayla özgürce irtibat kurmasını engelleyen İsrail işgal rejimini sorumlu tutan ve bu uygulamanın bütün uluslararası yasalara ve geleneklere aykırı olduğunu vurgulayan raporunu takdirle karşıladığını dile getirerek, ablukanın son bulması için işgal rejimine baskı uygulanması çağrısı yaptı.

Hareketin resmi sözcüsü Hazim Kasım bugün (14 Haziran Salı) yaptığı basın açıklamasında, uluslararası toplumu ve Birleşmiş Milletler teşkilatını, siyonist işgalin şiddeti ve düşmanca tutumu karşısında mağdur edilen Filistin halkına yönelik hukuki sorumluluklarını yerine getirmeye, Gazze'ye 15 yıldan beridir uygulanan ablukanın son bulması için gerekli girişimlerde bulunmaya çağırdı.

Filistin'de Hamas'ın seçimleri kazanması üzerine 2006 yılında Gazze'ye yönelik abluka uygulamalarını başlatan İsrail işgal rejimi 2007 yılının Haziran ayının ortasında da bu ablukasını katılaştırma ve tüm ekonomik sektörleri kapsayacak şekilde çerçevesini genişletme kararı almıştı. İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) bu katı abluka kararının 15. yıl dönümü münasebetiyle Gazze ahalisinin karşı karşıya olduğu sıkıntılarla ilgili bir rapor yayınlayarak bütün bu sıkıntıların birinci sorumlusunun bölgeye tüm uluslararası yasalara ve geleneklere aykırı bir şekilde 15 yıldan beri katı abluka uygulayan İsrail işgal rejimi olduğunu dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar