ŞEYH NACİH BUKEYRAT SİYONİSTLERİN MESCİD-İ AKSA PLANINI DEŞİFRE ETTİ

El-Aksa Vakıf ve Kültür Akademisi Başkanı Şeyh Nacih Bukeyrat, Siyonist işgal rejiminin Mescidi Aksa’nın bir kısmını Yahudilerin kullanımı için ayırma planının işgal devletinin sonu anlamına geleceğini söyledi.  

Görüntülenme: 902 Tarih: 14 Haziran 2022 02:48
ŞEYH NACİH BUKEYRAT SİYONİSTLERİN MESCİD-İ AKSA PLANINI DEŞİFRE ETTİ

Siyonistlerin Mescidi Aksa’yı hedef alan planlarını görmezden gelmenin tehlikesine dikkat çeken Bukeyrat bunun ciddiye alınmasını isteyerek, “İşgalci, Mescidi Aksa’yı Müslümanlarla Yahudiler arasından bölme fırsatını asla yakalayamayacaktır.” dedi.

Siyonist rejimin dört bölüm üzerinde durduğunu ve bunlardan birini Mescidi Aksa’dan koparıp Yahudilere vermek için çalıştığını gözlemlediklerini belirterek, “Bu yerlerden ilki Mervani Mescidi'nin doğusundan Rahme Kapısı'na kadarki bölüm, ikincisi El-Ke’s bölgesiyle Kıble Mescidi ve Kubbetu’s-Sahra avlusuna kadarki bölge, üçüncüsü Mescidi Aksa’nın kuzeyi, dördüncüsü Mescidi Aksa’nın içerisinden Burak Duvarı’dır.” ifadesini kullandı.

Bu konuda işgalcinin yanında ciddi alternatif ve önerilerin de olduğuna dikkat çekerek, Mescidi Aksa avlusu altındaki alt katın Yahudi yerleşimcilere tahsis edilmesinin de bunlar arasında olduğunu kaydetti.

Ehud Barak hükümeti döneminde Mescidi Aksa’nın Babu’l-Ayn bölgesinde bir merdiven açmak istediklerini, ancak Mervani Mescidi'nde de ciddi bir çatışmanın yaşandığını (bunun üzerine planın iptal edildiğini) hatırlattı.

Bukeyrat devamla şunları söyledi:

“İşgal rejimi 2010 yılında Mescidi Aksa’nın bir parçasını ayırıp Yahudilere tahsis etmek amacıyla sahaya mühendislerini ve alan ölçümcülerini getirdi. Ancak bunda başarılı olamadı.” 

Sözlerini şöyle sürdürdü:

“İşgal rejimi Kudüs, İslami kutsal mekânları ve özellikle İslam ümmetinin sembolü olan Mescidi Aksa’nın yapısını/siluetini değiştirme planlarını hayata geçirmek için birden fazla alanda hareket etmektedir. Mesela Kudüs’ün gözle görülmesini, Mescidi Aksa’nın ve altın kubbenin şehirden görünen kısmını örtmek için birçok proje üretmeye başlamıştır.” 

Bukeyrat devamla, “İşgal rejimi Yahudi halkını –tapınağın olmadığını anlamasına rağmen- Kudüs’te kutsal bir şeye bağlamak istiyor. Halbuki otuz yıldır süren kazılar Yahudilerin buradaki varlığıyla ilgili bir tek ipucuna bile rastlamadılar.” dedi. 

Mescidi Aksa’nın tapusunun Kur’anî ve Rabbani olduğunu vurgulayan Bukeyrat, işgalcinin Filistin halkıyla Arap ve İslam dünyasını buranın bir veya iki dönümünü Yahudilere ayırmak için yumuşatma girişimlerine rağmen tapunun bu şekilde devam edeceğini söyledi.

Bukeyrat devamla, “Mescidi Aksa pazarlık kabul etmez. Müslüman olmayanlar yararına bir zerresinden bile taviz verilemez. Ona dokunmak, barut fıçısını ateşlemek, başlangıcı belli, ama sonu belli olmayan dini bir savaşın ilanı olacaktır.” uyarısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar