UNRWA'NIN ÜRDÜN SEÇİMLERİNİ İSLAMİ KESİM ADAYLARI KAZANDI

BM Yakın Doğudaki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Ürdün'deki Öğretmenler Konseyi'nin toplam 11 üyeden oluşan Yürütme Kurulu üyeliklerinin tamamını İslami kesimin adayları kazandı.  

Görüntülenme: 603 Tarih: 14 Haziran 2022 13:22
UNRWA'NIN ÜRDÜN SEÇİMLERİNİ İSLAMİ KESİM ADAYLARI KAZANDI

UNRWA okullarında görev yapan toplam 4500 öğretmenin 23 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen seçimde Öğretmenler Konseyi'ne seçilen 84 üye dün (13 Haziran Pazartesi), Yürütme Kurulu üyeleri ile başkan ve raportörünün belirlenmesi için seçim yaptı. 

Dünkü seçimlerde 11 üyeli Yürütme Kurulu'nun tüm üyelerinin yanı sıra başkan ve raportörün de İslami kesimi temsil eden adaylar arasından seçildiği bildirildi. 

UNRWA'nın Ürdün'de, genelde eğitim, ofis ve sağlık sektörlerinde çalışan ve toplam 7 bin elemandan oluşan personeli kendilerini temsil edecek konseyleri oluşturmak amacıyla geçtiğimiz ay seçimler gerçekleştirmişti. Bu seçimlerde her bir sektörün ayrı bir konseyi oluşturuldu. Oluşturulan bu konseyler dünden itibaren de yürütme kurullarını belirlemek için seçimler yapmaya başladı. Yürütme kurulları seçimlerinin de yarın biteceği belirtildi. 

Perşembe günü de yürütme kurullarının üyelerinin Ürdün'deki UNRWA Çalışanları Birliği başkanını ve başkan yardımcısını belirlemek için seçim yapması bekleniyor. 

UNRWA çalışanlarının sendikaları niteliğindeki bu teşkilatların kurullarının belirlenmesi için her üç yılda bir seçim yapılıyor. Farklı siyasi oluşumların yarıştığı Öğretmenler Sendikası'nın kurulları için yapılan seçimler ise özellikle ilgileri üzerine çeken seçimler niteliği taşıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar