UKRAYNA'DAN 25 BİN YAHUDİ FİLİSTİN TOPRAKLARINA GETİRİLDİ

İsrail işgal yönetimi, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasından bu yana 25 bin Ukrayna yahudisinin işgal altındaki Filistin topraklarına getirildiğini duyurdu.  

Görüntülenme: 801 Tarih: 14 Haziran 2022 11:47
UKRAYNA'DAN 25 BİN YAHUDİ FİLİSTİN TOPRAKLARINA GETİRİLDİ

Verilen bilgilere göre işgal yönetimi Ukrayna göçmenleri için Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin kuzey kesiminde ve Akdeniz kıyısında yer alan Hayfa mıntıkasında kalıcı meskenler inşa etti. Göçmenlerin çoğunun da çalışma sektörüne katılmasını sağladı. 

Siyonist işgal rejiminin sözde Göç ve Entegrasyon Bakanlığı, işgal altındaki Filistin topraklarının tüm dünya yahudileri için sıcak bir vatan olduğu iddiasında bulundu. 

İsrail işgal rejimi bundan önce, yahudi azınlıkların bulunduğu tüm ülkelerde yaptığı gibi Ukrayna'da da savaşı o ülkenin yahudi azınlığını, gayri meşru bir şekilde işgal altında tuttuğu Filistin topraklarına çekmek için bir fırsat olarak değerlendirdi. 

İşgal rejimi getirttiği yahudi göçmenleri Filistinlilerden zorla ve hukuk dışı yollarla gasp edilen topraklara yerleştiriyor ve onların işgal altındaki Filistin topraklarına kalıcı bir şekilde yerleşmelerini sağlamak için bütün şartları oluşturuyor. 

İşgal rejimi bir yandan da Filistin topraklarının asıl sahiplerini göçe zorlamak amacıyla onların evlerini yıkıyor, arazilerini tamamen hukuk dışı yöntemlerle zorla ellerinden alıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar