FİLİSTİN PATLAMANIN EŞİĞİNDE (ANALİZ)

Filistinli yazar Alaa er-Rimavi, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale’nin, İsrail işgalinin Filistinli vatandaşlara, Kudüs'e ve tutsaklara yönelik saldırılarını kabul etmeyeceklerini açıklamasının ardından, saldırıların devam etmesi halinde durumun patlamanın eşiğinde olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 726 Tarih: 13 Haziran 2022 11:08
FİLİSTİN PATLAMANIN EŞİĞİNDE (ANALİZ)

Filistinli yazar Alaa er-Rimavi, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale’nin, İsrail işgalinin Filistinli vatandaşlara, Kudüs'e ve tutsaklara yönelik saldırıları ve devam eden aşağılamasını kabul etmeyeceklerine dair konuşmasını düşmana açık bir mesaj olarak değerlendirdi.

Filistinli yazar Alaa er-Rimavi, saldırıların devam etmesi halinde durumun patlamanın eşiğinde olduğunu söyledi. Filistin el-Yevm’e konuşan Er-Rimavi, “İsrail işgali, Filistinlilere, kutsal mekanlarına ve topraklarına saldırarak işlediği ihlalleri devam ettirmesinin, Filistin topraklarında farklı şekillerde olabilecek bir yanıt çağrısı yapmakla eşleştiğinin farkında. İşgal rejimi attığı her adımda direnişin tehditlerini ciddiye alarak bin bir hesap yapıyor” dedi.

Filistinli yazar, Nehhale’nin konuşmasının Cenin Tugayı ve diğer direniş grupları aracılığıyla sahada tercüme edildiğini kaydederek, bunun, işgal ordusu ve yerleşimcilerin saldırılarını püskürtme sırasında sahada uygulanmasının ise Nehhale’nin işgale iletmek istediği ayrı bir mesaj olduğunu bildirdi.

Rimavi, İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri’nin yaptığı konuşmaların Filistin davasına bağlılığın davanın temeli olduğunu ve işgalin artan suçlarına karşı bunun ana savunma mekanizmasını teşkil ettiğini kaydetti. İsrail’in tutsaklara ve Mescid-i Aksa’ya yönelik tutumunun yanı sıra saldırı ve baskınlarının, Filistin durumunun patlamaya hazır olduğunu gösterdiğini belirten Rimavi, Filistinli grupların çeşitli askeri kanatlarıyla işgalcilere ateş açmayı sürdürdüklerini ve düşmanla tüm sahalarda çatışma stratejisini benimsediklerini vurguladı.

Rimavi, gerçekleşecek savaşın Mescid-i Aksa ve esirler için olacağını kaydetti. Er-Rimavi, Filistin topraklarındaki krizler ışığında işgale karşı koymak için geniş bir ulusal cephe oluşturmanın ve Filistin'i savunmada önemli bir seçenek olarak işgali reddetme kültürünü güçlendirmenin gerekliliğinin altını çizdi. İslami Cihad Hareketi lideri Nehhale, İsrail’in Mescid-i Aksa ve Kudüs’teki ihlallerinin yanı sıra Batı Şeria’da devam eden saldırılarının, Filistinli güçlerden yeni bir tutum benimsemelerini gerektirdiğini söylemişti.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar