KORSAN İSRAİL BU YIL KUDÜS AHALİSİNE YÖNELİK ZULMÜNÜ ARTIRDI

İsrail işgal güçlerinin, Kudüs şehrine ve ahalisine yönelik saldırıları ve baskı uygulamaları bu yılın başından itibaren geçmiş yılları geride bırakacak düzeyde arttı. Bunun içinde yahudileştirme faaliyetleri ve başta Mescidi Aksa olmak üzere muhtelif mukaddes mekanları yahudileştirme amaçlı planları devreye sokma çalışmaları da yer alıyor.   

Görüntülenme: 930 Tarih: 13 Haziran 2022 03:02
KORSAN İSRAİL BU YIL KUDÜS AHALİSİNE YÖNELİK ZULMÜNÜ ARTIRDI

İşgal güçlerinin Kudüs'teki ihlalleri buranın ahalisini değişik alanlarda hedef aldı. Bu ihlallerin arasında Mescidi Aksa koruyucularının (murabıtların) hedef alınması ve onların bu kutsal mekandan uzaklaştırılmaları da yer alıyor. Bu uygulamanın amacı ise yahudi yerleşimcilerin baskınları esnasında Mescidi Aksa'yı yalnız bırakmak ve onların baskınlarını, Mescidi Aksa'da Talmudi ayinlerini düzenlemelerini kolaylaştırmak.

İşgal rejiminin Kudüs ahalisine yönelik ihlalleri arasında toplu cezalandırma uygulamaları da önemli bir yer tuttu. 

İşgal rejimi ayrıca Kudüs ahalisini fakirleştirmek amacıyla onların ticari faaliyetlerini de hedefe yerleştirdi ve ahalinin ekonomik durumlarını kötüleştirebilmek için çeşitli insanlık dışı uygulamalara başvurdu. 

Ahaliyi göçe zorlamak için yıkım faaliyetlerini ise artırdı. Bu amaçla 60 civarında bina yıkılarak arsalarına el kondu. 

İşgal güçleri bu yılın başından itibaren Kudüs ahalisine yönelik baskın ve tutuklama faaliyetlerini de belirgin bir düzeyde artırdı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar