BATI ŞERİA'NIN HUSAN KASABASINDA ÇATIŞMA

Dün (12 Haziran Pazar) gece işgal güçlerinin, Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim'in batısındaki Husan kasabasına işgal güçlerinin baskın düzenlemesi sebebiyle çıkan çatışmalar esnasında işgal güçlerinin askeri jeeple kasten çarpması sonucu bir Filistinlinin yaralandığı, birçok kişinin de atılan gaz bombalarından etkilendiği haber verildi.  

Görüntülenme: 591 Tarih: 13 Haziran 2022 15:01
BATI ŞERİA'NIN HUSAN KASABASINDA ÇATIŞMA

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre çatışmalar kasabanın doğu girişindeki El-Mutine mıntıkasında meydana geldi. Bu sırada işgal güçlerine ait bir askeri jeep 50 yaşlarında bir Filistinliye kasten çarptı. Çarpma sonucu yaralanan bu kişi civardaki sağlık merkezine nakledildi ve yarasının hafif olduğu belirtildi. Birçok kişi de işgal güçlerinin attığı göz yaşartıcı gaz bombasından etkilendi. 

Diğer yandan Gazze Şeridi'nin güney kesiminde yer alan Han Yunus'un doğusundaki Huza'a beldesinde ikamet eden bir ailenin de dün işgal güçlerinin evlerini silahla taramaları sebebiyle ölümden kıl payı kurtulduğu haber verildi. 

Yerel kaynaklar Gazze Şeridi'nin sınırına yakın bölgeye kurulu askeri kulelerdeki işgalci askerlerin Huza'a beldesinin doğu kısmındaki evlere doğru rastgele ateş ettikleri ve bazı mermilerin Faris En-Neccar isimli Filistinlinin penceresinin camlarını kırarak içeri girdiği ve aile efradının mucize eseri ölümden kurtuldukları dile getirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar