ABDULLAH EL BERGUSİ AÇLIK GREVİNE DEVAM EDİYOR

Filistinli esir Abdullah el-Bergusi, işgal rejimi cezaevleri idaresi tarafından tek kişilik hücreye konulması ve ailesinin ziyaretine izin verilmemesini protesto için üç gün önce başladığı açlık grevine devam ediyor. 

Görüntülenme: 616 Tarih: 12 Haziran 2022 01:54
ABDULLAH EL BERGUSİ AÇLIK GREVİNE DEVAM EDİYOR

Abdullah el-Bergusi’nin kızı Tala, ailesinin yıllar sonra ziyaret izinlerini almasının ardından babasına ziyaret yasağı konulduğunu söyledi.
 

İşgal rejimi cezaevleri idaresi, esir el-Bergusi’yi 31 Mayıs’ta Ramon Cezaevi hücrelerine nakletmişti.
 

50 yaşındaki el-Bergusi, uzun yıllar boyunca kendilerine tek kişilik hücre cezası uygulanan esirlerin başında geliyor.
 

Filistinli Esir Kulübü, geçtiğimiz günlerde yayınladığı bildiride, “Bu adım, işgal rejimi cezaevleri idaresi tarafından esir Abdullah el-Begusi’ye uygulanan intikam operasyonundan başka bir şey değildir” dedi.
 

Filistinli esir Abdullah el-Bergusi, 67 kez müebbet ve 5200 yıl hapis cezasıyla insanlık tarihinin en uzun hapis cezası mahkûmu sayılıyor.
 

İşgal rejimi cezaevleri idaresinin geçen yıl Eylül ayındaki Özgürlük Tüneli Operasyonu’ndan bu yana hücre cezalarını yoğunlaştırdığı, Mart ayının sonu itibariyle hücre cezası verilen esir sayısının 29’a ulaştığı kaydedildi.
 

Öte yandan, Mehcetu’l-Quds Şehitler, Esirler ve Gaziler Müessesesi de esir Yakub Mahmud Ahmed Kadiri’nin işgal rejimi cezaevleri idaresi tarafından elinden alınan haklarını geri almak için 11 gün önce başladığı açlık grevi eylemini sürdürdüğünü açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar