İŞGALCİ İSRAİL TOPRAKLARI GASP ETME POLİTİKASINA HIZ VERDİ

Filistin parlamento seçimlerine “Buluşma Yerimiz Kudüs” listesinden aday olan İntisar el-Avavide, işgal rejiminin hayali zafer kazanmak ve Filistinlileri göçe zorlamak için Yahudi yerleşimcilere vermek üzere Filistin topraklarına el koyma operasyonlarını yoğunlaştırdığını söyledi. 

Görüntülenme: 800 Tarih: 12 Haziran 2022 12:43
İŞGALCİ İSRAİL TOPRAKLARI GASP ETME POLİTİKASINA HIZ VERDİ

Aktivist el-Avavide, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal rejiminin yüzlerce araziye el konulacağını bildirmesinin, arazileri boşaltmasının ve meyveli ağaçları sökmesinin, ıslah edilmiş arazileri tahrip ederek el-Halil’e bağlı Tergumiya beldesinde ve başka yerlerde askeri emirle arazilere el koymasının Yahudi yerleşimcileri ve fanatik hahamları memnun etmeyi amaçladığını ifade etti.
 

Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’ndan bu yana Filistin halkının zafer kazanmaya devam ettiğini belirten el-Avavide, 1948’de işgal edilen topraklar ile Batı Şeria ve Kudüs’te gerçekleştirilen direniş eylemlerine dikkat çekti.
 

El-Avavide, Filistin halkının efsanevi direnişinin, topraklarını imar etme ve koruma arzusunun düşmanın gururunu kıran sağlam kaya olduğunu kaydetti.
 

Osmanlı Arşivi’ne başvurarak arazilerin mülkiyetinin Filistinlilere ait olduğunun ispat edilmesi çağrısında bulunan el-Avavide, Filistin Yönetimi’nden de işgalciler aleyhinde uluslararası mahkemelerde dava açmasını istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar