BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE TUTUKLAMA FURYASI

İşgal güçlerinin dün gece ve bu sabah (12 Haziran Pazar) erken saatlerde Batı Şeria’da ve Kudüs’te 8 kişiyi gözaltına alırken, Tulkerem’in doğusundaki Ayn Şems Kampı’nda işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı. 

Görüntülenme: 680 Tarih: 12 Haziran 2022 17:04
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE TUTUKLAMA FURYASI

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal güçleri el-İseviyye köyünden Ahmed Musa Alyan isimli genci ve Kudüs’teki St. George Oteli’nden kimliği henüz öğrenilemeyen bir genci gözaltına aldı.
 

İşgal güçleri ayrıca Şufat beldesinde eski esir Amr Abu Hudayr ile Mahmud Ebu Hudayr ve Süleyman Ebu Hudayr’ı gözaltına aldı.
 

İşgal askerlerinin Tulkerem’de de Filistinli bir genci işgal güçlerince aranıyor olduğu gerekçesiyle gözaltına aldığı, silah ve askeri eşyaya el koyduğu belirtildi.
 

Bu arada, Tulkerem’in doğusundaki Ayn Şems Kampı’nda dün gece işgal askerleriyle Filistinli gençler arasında çatışmaların yaşandığı, kampa baskın düzenleyen işgal güçlerinin plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullandığı kaydedildi.
 

İşgal güçlerinin İsa Amr isimli Filistinliyi el-Halil kentindeki İbrahim el-Halil Camii yakınlarında ve Kalkiliya’nın doğusundaki Kefer Kaddum beldesi sakinlerinden 20 yaşındaki Ahmed Naim Burhum’u belde yakınlarındaki geçici kontrol noktasından geçeceği sırada gözaltına aldığı öğrenildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar