İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ FİLİSTİNLİ AİLENİN EVİNİ YIKTI

İşgal güçleri bu sabah (12 Haziran Pazar) et-Tire kentinde Filistinlilere ait bir evi ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıktı. 

Görüntülenme: 547 Tarih: 12 Haziran 2022 13:21
İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ FİLİSTİNLİ AİLENİN EVİNİ YIKTI

Yıkılan evin et-Tire kenti sakinlerinden Samir Titi’ye ait olduğu ve tarım arazileri üzerine izinsiz inşa edildiği gerekçesiyle yıkıldığı belirtildi.
 

Görgü tanıkları, işgal polisinin et-Tire kentinin batı kesimini kuşatma altına aldığını ve kent sakinlerinin evin bulunduğu mahalleye yaklaşmalarına izin vermediğini, bu arada yıkım ekiplerinin buldozerler ve iş makineleriyle iki katlı evi yıktığını söyledi.
 

Ev sahibinin akrabaları, yeni inşa edilen evde henüz oturan kimse olmadığını ve işgal güçlerinin konut sıkıntısı yaşayan ailenin evini iki yıl içinde ikinci kez yıktığını bildirdi.
 

Bu arada, işgal güçlerinin 1948’de işgal edilen topraklardaki Filistin kentlerinde ve beldelerinde yıkım operasyonlarını yoğunlaştırdığı kaydedildi.
 

İşgal yönetiminin son dönemde özellikle en-Nakab sakinlerine baskılarını artırdığı ve işgal güçlerinin Filistinlilerin arazilerini gasp etmek, tarım ürünlerini tahrip etmek ve evlerini yıkmak için bölgeye neredeyse her gün baskın düzenlediği ifade edildi.
 

Filistinlileri topraklarını bırakıp göç etmeye zorlamak isteyen işgal yönetimi, Filistinlilere ait evleri ve işyerlerini ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıkıyor.
 

İşgal altındaki topraklarda Yahudi yerleşimciler için sürekli yeni konutlar inşa eden işgal yönetimi, nüfus artışı sebebiyle konut sıkıntısı çeken Filistinlilere ise inşaat izni vermiyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar