FİLİSTİNLİ ESİRLER AÇLIK GREVİNE DEVAM EDİYOR

Filistinli 40 yaşındaki esir Halil Avavide ve 27 yaşındaki esir Raid Reyyan idari hapis cezalarını protesto için başlattıkları açlık grevi eylemini sürdürüyorlar. 

Görüntülenme: 795 Tarih: 11 Haziran 2022 12:32
FİLİSTİNLİ ESİRLER AÇLIK GREVİNE DEVAM EDİYOR

Filistinli Esir Kulübü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal rejimi cezaevleri idaresinin 101 gündür açlık grevinde olan esir Avavide’yi sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine 1948’de işgal edilen topraklardaki er-Ramle Cezaevi’nden tekrar hastaneye naklettiğini bildirdi.
 

Esir Kulübü, “Cezaevleri idaresi şimdiye kadar esir Avavide’yi hastaneye nakletmeyi reddediyor ve hastanenin uygulayacağı tedaviyi kabul ettirmek için onunla pazarlık ediyordu” diyerek, tedaviyi ve muayeneyi reddetmenin açlık grevindeki esirlerin en önemli silahı olduğuna dikkat çekti.
 

Açlık grevindeki esir Avavide’nin eklemlerinde ve başında şiddetli ağrılar olduğu, baş dönmesi ve görüş bozukluğu yaşadığı, yürüyemediği için tekerlekli sandalyeyle hareket ettiği kaydedildi.
 

İşgal rejimi cezaevleri idaresinin Avavide’yi hastaneler arasında dolaştırdığı ve henüz hayati tehlikesi bulunmadığı gerekçesiyle Filistinli esirin her seferinde hiçbir tıbbi muayene yapılmadan cezaevine geri döndürüldüğü belirtildi.
 

Kudüs’ün güneyindeki Ofer Cezaevi’nde tek kişilik hücrede 66 gündür açlık grevini sürdüren esir Reyyan’ın da aşırı yorgunluk hissettiği ve sürekli kustuğu ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar