EL'AD EYLEMİNİ GERÇEKLEŞTİREN MÜCAHİTLER MAHKEMEYE ÇIKARILDI

 

Görüntülenme: 526 Tarih: 10 Haziran 2022 01:33
EL'AD EYLEMİNİ GERÇEKLEŞTİREN MÜCAHİTLER MAHKEMEYE ÇIKARILDI

Siyonistlere ait medya organlarının verdiği habere göre işgal mahkemesi, 5 Mayıs tarihinde, 1948 Bölgesi'ndeki El'ad yahudi yerleşim merkezinde feda eylemi gerçekleştiren, Batı Şeria'nın Cenin şehri yakınındaki Rummane kasabası ahalisinden Sa'd Er-Rufai ile Subhi Sabihat hakkında dava dosyasını hazırlayarak ilk duruşmayı gerçekleştirdi. 

Siyonistlere ait Israel Hayom gazetesinin yayınladığı habere göre Tel Aviv yakınındaki El'ad yahudi yerleşim merkezinde, 3 yerleşimcinin öldürülmesine, 4 yerleşimcinin de yaralanmasına sebep olan eylemin failleri Rufa'i ve Sabihat'a yönelik olarak uzun bir suçlama listesi oluşturuldu. Bunlardan üçünün İsrail hedeflerine yönelik saldırı için komplo kurmak, beş tanesinin öldürme eylemine karışmak, üç tanesinin şiddete başvurmak, iki tanesinin de İsrail sınırlarını yasa dışı bir şekilde geçerek şiddet eylemi gerçekleştirmekle ilgili olduğu belirtildi. 

İşgal güçleri, Rufai ile Sabihat'ı eylemden sonra dört gün süren geniş çaplı aramanın ardından ele geçirmişlerdi. 

5 Mayıs Perşembe gecesi, El'ad yerleşim merkezi yakınında iki ayrı noktada gerçekleştirilen bıçaklı ve silahlı feda eyleminde üç işgalci öldürülürken 4 yerleşimci de yaralanmıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar